Ziua bună tuturor! Azi nu am avut în plan să scriu, dar dacă tot am deschis laptop-ul pentru o chestiune de muncă, era păcat să nu fac ceva și pentru blog. N-am în plan vreun gel de duș sau alt review, ci vreau să fie o postare personală. Adelina a fost aici, a plecat acum, aseară am ieșit cu ea și bineînțeles, am fost în singurul local cu muzică rock din Brăila. Bineînțeles, cu costumația corespunzătoare. Chiar m-a întrebat la un moment dat de ce se uită oamenii așa ciudat la noi. Și de aici mi-a venit inspirația pentru acest articol.

Dacă mă citiți de ceva timp, știți că ascult muzic rock, ador tatuajele, piercing-urile, hainele negre, chestiile mai macabre. Dar vreau să vă spun ce înseamnă muzica rock pentru mine și cum am descoperit-o. Totul începe în adolescență, când copiii mai cresc și au nevoie de ceva spre care să se orienteze. Eu am traversat o perioadă mai ciudată, de aceea m-am refugiat în muzica. Și sincer, de cele mai multe ori, muzica rock are versuri inspirate din realitate, are un bass puternic și un mesaj cu un anume impact. Pentru mine, muzica rock a fost cea care m-a ajutat să trec peste momentele dificile. Pentru că nu mă mai consumam în interiorul meu, ci asta era o formă de exteriorizare. Nu m-am apucat de băut, de droguri sau de alte chestii dubioase tocmai pentru că aveam cu ce să elimin energia negativă din corpul meu.

Multă lume mă întreabă de ce ascult așa ceva, cum pot să suport țipetele sau urletele din melodii (eu ascult și ceva genuri mai ”dure” – black metal, death, nu sunt fan balade sau alternativ), și chiar nu pricep de ce nu vor să încerce să asculte așa ceva măcar o dată când sunt nervoși sau triști. Te eliberează complet. Simți că toți nervii ies, pleacă, te binedispui instantaneu. Eu, una, așa simt. Îmi schimb dispoziția.

579863_468187893201342_237637606_nAm ascultat rock și când am avut momente urâte în familie, și când au fost în dragoste, și când am avut alte probleme, am încercat tot felul de genuri, de formații, până am ajuns la ceea ce sunt azi. Pot spune că mereu am părut o tipă mai dură, pentru că lumea te vede ca pe un ciudat când asculți ”urletele alea”, dar cine mă cunoaște știe că sunt sociabilă și că dau totul celor care merită să facă parte din viața mea. Iar cu hainele, tatuajele și pierce-urile e cam aceeași poveste.

Să ne înțelegem: nu alegi un gen muzical pentru că îl ascultă și X. Nu bei pentru că Y o face. Nu te droghezi pentru că gașca e din acel film. Nu. Cred că un om puternic și inteligent face propriile alegeri. Eu am ales să-mi fac tatuajele nu pentru că simțeam vreo chestie teribilistă. La fel și cu pierce-urile. NU m-a obligat nimeni! A fost alegerea mea proprie și personală, așa am simțit, și tot așa aș mai face dacă ar fi s-o iau de la capăt. Port negru pentru că așa mă simt bine, dar, la fel, cine mă cunoaște, știe că am și momente foarte colorate.

Cred că rock-ul nu e o chestie de afișaj, e o chestie pe care o ai în tine. Dacă tu ai filosofia ta, indiferent ce asculți, indiferent ce porți sau ce preferi, e bine să te ții de ea. Dacă tu crezi că viața ta e așa cum ar trebui să fie, nu asculta de restul lumii. Fă ceea ce crezi tu că e bine, nu ceea ce așteaptă alții de la tine. Fă și tu compromisuri atunci când e cazul, dar nu te lăsa călcat în picioare. Îmbină-le astfel încât să fii tu fericit în primul rând. Tu contezi cel mai mult pe lumea asta! Anii nu ți-i mai dă nimeni înapoi și nu are rost să trăiești cu regrete. E mai bine să regreți că ai făcut decât să nu știi cum ar fi fost dacă. Părerea mea!

8 Replies to “De ce ascult muzică rock?

  1. Ma bucur ca ai scris despre asta ,nu stiu daca stiai , daca am zis-o vreodata insa si eu am avut perioade cand ascultam rock si acum o mai fac dar rar , mie personal imi plac cam toate genurile , ascult de la rock , manele pana la muzica clasica , bine-inteles ca inaintate au melodiile astea noi , cam tot ceea ce e pe radio insa am si momente in care vreau sa ascult rock , momente in care vreau sa ascult muzica clasica , cand le ziceam persoanelor din jur ca eu ascult rock imi ziceau :Tu? o fata asa micuta si draguta toata imbracata in roz asculta asa ceva , gusturile nu se discuta si doar pt ca ascult un gen de muzica asta nu inseamna ca acel gen ma defineste ca si persoana ,foarte bine zis , pupici :*

    1. Cred ca fiecare e capabil sa aleaga. si asta ne defineste ca persoane – alegerile pe care le facem. si eu mai ascult muzica de la radio -deh, nu-i pot teroriza pe toti cu preferintele mele, dar nu e ceea ce ma defineste.

  2. Eu am inceput cu rock-ul pe la 15 ani si am trecut prin toate genurile. Am ramas la ceva mai usurel, acum cel mai mult ascult indie si punk rock. Desi la vremea aiaa se vedea de la o posta pe mine ca ascult rock, acum stilul vestimentar nu mai reflecta asta. A fost funny zilele trecute, i-am zis unui coleg “pletos” ca vreau si eu sa merg la concert la Iron Maiden si s-a uitat ciudat la mine..”Tu? La Maiden??” :))

    1. :)) da, cunosc. eu inca mai am tendinte de a ma imbraca in acel stil, desi m-am mai ”diversificat”. colega-mea mi-a zis ca ar fi fost fain sa vin in bocanci la nunta 😀 prea multa minte n-am, e bine să nu ma provoace

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *