Iarna este un anotimp minunat, dar este și sezonul virozelor și al problemelor de imunitate. Din cauza bacteriilor și a virusurilor, ne simțim slăbiți și e posibil chiar să avem o problemă cu scutul natural al organismului. Și atunci când el nu mai face față, răcim mai des, tușim, ne doare în gât sau pur și simplu nu se simțim în apele noastre. Ziua este mai scurtă, oboseala mai accentuată, și uite așa ne-am ales cu o stare confuză și apatică. Care sunt soluțiile?

1.Fructe și legume

Da, poate sună a clișeu, dar fructele și legumele sunt foarte importante. Deși e o perioadă mai restrictivă din acest punct de vedere, putem alege cu succes legumele congelate. Au aceleași proprietăți ca legumele proaspete și ne putem bucura de gusturi variate. În ceea ce privește fructele, citricele, kiwi-ul și bananele sunt în plin sezon, așa că zic să profităm de ele!

2. Suplimentele alimentare

Poate nu sunteți adepții, dar vitamina C întărește imunitatea, magneziul ajută la menținerea energiei, calciul e pentru oase, iar vitamina D3 ajută la fixarea calciului. Nu mereu reușim să absorbim vitaminele și mineralele din alimente, așa că e bine să apelăm și la capsule Solgar. De ce Solgar? Pentru că au o varietate de produse calitative și care au efect în timp scurt de la administrare.

3.Timp în natură

Petreceți timp în natură ori de câte ori vă permite programul. Fie că e soare sau nu, statul afară vă ajută să vă întăriți imunitatea. Îmbrăcați-vă adecvat, plimbați cățelul, ieșiți la o bătaie cu zăpadă sau la săniuș.

4. Odihniți-vă suficient

Chiar dacă sunt mereu ocupat și aveți în permanență ceva de făcut, cele 7-8 ore de somn pe noapte fac minuni. Nu neglijați odihna, asta duce la cearcăne, lipsa de concentrare și un corp slăbit.

5. Faceți sport

Sport în natură e ideal, dar dacă nu se poate, măcar acasă! Măcar câteva exerciții ușoare. Iarna avem tendința să ne puturoșim, iar în primăvară nu știm de ce nu ne mai cuprind hainele. Mâncarea mai grasă, sedentarismul, toate-și pun amprenta. Și nu e de mirare că nici analizele nu ies prea grozave..

Chiar dacă afară e frig și mai întuneric decât vara, trebuie doar să ne urnim din casă. Pe măsură ce ne facem programul de așa natură și ne obișnuim cu el, ne va fi mult mai ușor să îl respectăm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *