Trăim într-o lume în care suntem mereu pe fugă și stăm prea mult în picioare. Tocmai de aceea e important ca atunci când avem scaune la îndemână, să fie scaune calitative. Dacă pe unde mergi, achiziția lor nu depinde de tine, acasă am optat doar pentru scaune comode. La bucătărie am ales inițial scaune tip taburet, dar de curând le-am schimbat cu unele cu spătar. De ce? Pentru că mi se pare important ca atunci când vrei să te odihnești, să te poți lăsa pe spate fără griji! Cât despre scaunele de birou… aici a fost o adevărată aventură! Iată câteva din criteriile care au contat enorm în alegerea lor:

1. Calitatea

Din moment ce o bună parte a timpului liber o petrecem la birou, la laptop, jucându-ne sau cume  cazul meu, scriind, e important să am un scaun bun pe care să stau. Contează enorm să aleg materiale de calitate, să nu se strice din primele luni. Așa că am optat pentru scaunele de pe inegal.ro, pentru că am găsit modele numeroase și am avut garanția că au lucruri de calitate. Ăsta e primul punct asupra căruia chiar trebuie să te documentezi!

2. Forma scaunului

Contează enorm să alegi scaune ergonomice pentru a-ți susține poziția corpului foarte bine. Scaunele de birou vin confecționate din piele, aliaje metalice sau mase plastice solide, care garantează rezistența produsului în timp. Forma care-ți susține coloana și te ajută să stai în poziție dreaptă e foarte importantă, nu e indicat să ai un scaun în care să stai tot strâmb sau în care să te foiești non-stop.

3. Prețul

Clar, ăsta e un criteriu pe care să îl iei în considerare! Adică, să fim serioși, toți ne dorim un scaun de birou calitativ, dar câți dintre noi suntem dispuși să dăm pe el cât nu face? Mi se pare important ca raportul calitate-preț să fie corect. Asta înseamnă un preț mediu, nici prea-prea, nici foarte-foarte, dar care să reflecte o calitate bună.

4. Destinația

Una e să vrei scaun pentru birou când tu scrii, și cu totul alta este să îți dorești scaune gaming. ”Toate scaunele Inegal oferă opțiuni de ajustare, astfel că poți adapta în mod rapid, flexibil și personalizat dimensiunea scaunului. Scaunele prezintă o bază prevăzută cu găuri cu interior conic, care se sprijină pe un piston cu înălțime reglabilă. Acest piston oferă o siguranță de clasa 4 și dispune de un mecanism de balansare complex, amplasat în partea din față a scaunului, sub zona de șezut a produsului.

Prin intermediul funcției de înclinare cu unghiul, beneficiezi de confort sporit atunci când te așezi pe scaun, efectul fiind facilitat de mecanismul de balansare. Pozițiile de înclinare pot fi blocate, iar tensiunea de înclinare poate fi reglată în mod dinamic, cu un buton de control în partea de jos a scaunului. De asemenea, unghiul dintre spătar și zona de relaxare poate fi reglată printr-o pârghie statică, poziționată lateral. Datorită cotierelor 4D, reglabile în patru dimensiuni și realizate din poliuretan plăcut și moale, fiecare moment de relaxare petrecut pe acest gen de scaune este o reală plăcere!”

Concluzia este că alegerea unui scaun nu este chiar atât de ușoară pe cât pare. Dacă vrei un scaun doar să fie acolo, da, poți alege orice. Dar scaunele ce te însoțesc  bună parte din zi trebuie să-ți mențină corpul drept, să fie moi, dar totodată solide, să fie rezistente în timp și să nu se scrijelească la prima atingere. Tu după ce criterii îți alegi scaunele de birou?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *