Toţi am învăţat încă de mici copii că sănătatea este cea mai importantă, este mai presus de bani, de avere, de inteligenţă sau de carieră. Fără sănătate, slabe şanse să putem realiza ceva în viaţă. Pentru că atâta timp cât nu eşti sănătos, eşti indispus, eşti incapabil să te ridici din pat şi să creezi, să fii în formă pentru munca ta sau să fii alături de cei dragi. Dar reuşim oare să respectăm zicala pe care o ştim încă din copilărie? Sau e doar un proverb, o vorbă de duh care ne inspiră, dar pentru care nu avem niciodată timp?
De ce o asigurare de sănătate? Sigur, poate veţi spune că nu aveţi nevoie, poate nu sunteţi bolnavi, dar cum ar fi să aflaţi mâine că suferiţi de o boală care trebuie tratată urgent, şi trebuie să mergeţi la doctor? Sistemul de asigurări de sănătate din România este în mod evident o bătaie de joc. De la simpla reţetă gratuită sau compensată la care ai dreptul o singură dată pe lună, şi la care gratuitatea sau compensarea constau în reducerea a 2-3 lei din valoarea totală, lucru care te distruge, mai ales dacă e vorba de nişte medicamente foarte scumpe, de la trimiterea către diverse servicii medicale (ecograf, analize, tomograf, etc) de care nu beneficiezi decât tot o dată pe lună sau poate chiar mai rar, de la impertinenţa sistemului medical public, care consideră că dacă mergi la un cabinet, eşti obligat să-i plăteşti, pe lângă banii care vin din serviciul public de asigurări, până la programarea peste o bună bucată de timp la un serviciu de care ai urgentă nevoie, din cauza depăşirii plafonului de bani alocaţi, sistemul public este el însuşi bolnav.
De aceea, cea mai bună soluţie, pentru un tratament corect şi un comportament al cadrelor medicale adecvat, respectuos şi plin de grijă, sunt asigurările medicale private. Eu cred că acei bănuţi care ni se opresc din salariu ar fi bine să ni-i putem administra singuri. Eu mi-aş face o asigurare medicală la MediHelp International. Pentru ca banii mei să îmi facă un bine, şi în cazul unei nevoi urgente, să nu-mi pară rău că mi-au fost opriţi degeaba!
MediHep International este cel mai important furnizor de asigurări medicale private sau internaţionale din toată Europa Centrală şi de Est. Prezenţi pe piaţă încă din 1999, experienţa lor îi recomandă!

Să fie oare un moft? Eu nu-l văd aşa! Imaginaţi-vă că plecaţi într-un concediu şi aveţi o banală toxiinfecţie alimentară, de la care este foarte uşor să apară deshidratare şi alte complicaţii. Fără o asigurare medicală internaţională, cheltuiţi o mulţime de bani, bani pe care e posibil să-i aveţi sau nu, bani pe care aţi putea să-i economisiţi! Planurile de asigurare de sănătate sunt variate şi trebuie să le studiaţi bine înainte de a alege unul din ele.
Alegerea mea ar fi MediHelp Superior Plan, care are cea mai mare limită a poliţei. Beneficiile sunt multiple şi evidente, după părerea mea: are o acoperire vastă, ce include cele mai bune centre din lume, deci în cazul unor situaţii grave, ştim mereu că vom fi pe cele mai bune mâini, e valabilă în cazul tratamentului pentru cancer, în cazul îngrijilor maternale sau a vreunui transplant.
Cât de important este pentru voi să-i ştiţi pe cei dragi în siguranţă? O asemenea asigurare este cel mai bun lucru în momentul actual, pentru că trăim într-o lume în care banii fac legea, dar la noi pare că nu se mai aplică niciun fel de legi, din păcate.
De multe ori eşti silit să aştepţi să treacă de la sine. Iar dacă ai curajul de a te duce la medic, atunci meriţi un premiu. “Lupta” de a fi în primii 20 de pacienţi ai zilei, pentru a putea beneficia de consultaţie în ziua respectivă te epuizează mai rău, iar dacă o pierzi, eşti nevoit să revii şi mâine, şi poimâine… De asta contează atât de tare să fii tratat cum meriţi. dacă eu n-aş fi trecut prin tot felul de situaţii, nici nu aş mai fi putut să comentez pe marginea subiectului. Dar fiind o fire bolnăvicioasă, am fost nevoită sp ajung destul de des la medic şi să fiu tratată în ultimul hal. Am fost odată programată la neurologie la o lună de când am intrat în cabinet. În luna aceea mi se putea întâmpla orice, dar nu a contat deloc. Nu a contat că eram studentă, deci aveam asigurare de la stat. Nu ar conta nici acum, că sunt salariată şi plătesc eu însumi pentru aceste servicii.
Aşa că vă întreb pe voi: cât de important este ca voi şi cei dragi să fiţi în siguranţă din punct de vedere medical şi să ştiţi că puteţi conta pe ceva clar şi concret atunci când aveţi nevoie? Cât de important e să aveţi acces la servicii medicale competente şi la spitalele din străinătate pe care le vedem doar în filme?

Acest articol a fost scris pentru proba nr. 9, propusă de MediHelp International, la Super Blog 2014.

2 Replies to “De ce o asigurare de sănătate internaţională?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *