Ziua bună, oameni dragi! Știți părerea mea despre produsele bio în funcție de categoria din care fac parte. Dacă în ceea ce privește fructele și legumele sunt un pic sceptică, în cazul cosmeticelor și altor produse de uz casnic, lucrurile se schimbă. Știați că cea mai mare parte din detergenți conțin petrol și alte substanțe chimice, iritante, unde mai pui că-s mai mult ca sigur testați pe animale? Nu dădeam mare importanță acestor lucruri până în momentul în care am ajuns la facultate și am început să învăț despre impactul asupra mediului. Iar de când am cățel, caut produse care să nu implice testarea pe animale, pentru că mi se rupe sufletul să știu că se întâmplă așa ceva! Acum vreo 2 săptămâni v-am arătat pe Insta un colet mare, voluminos, și mulți au fost curioși, printre care și Aki (care a fost cel mai curios, fie vorba între noi!)

Coletul a fost expediat de Natur all Home și vreau să vă spun că am primit o mulțime de bunătăți. Da, poate că pe primul plan sunt cosmeticele și produsele de make-up, însă când vine vorba de curățenia casei, chiar dacă e o corvoadă, ea trebuie făcută și vreau să știu că aleg produse care să mă ajute, nu să mă încurce. Unde mai pui că mai luăm și mediul în considerare. Majoritatea detergenților au surfactanți (vezi toate etichetele și o să-mi dai dreptate), care nu-s biodegradabili și o să rămână în apă mult prea mult timp de acum încolo. În plus, și detergenții de rufe au un impact negativ asupra sănătății noastre (vezi bolile de piele pe care le contactăm, dermatitele, alergiile, etc).

Eu mi-am ales un pachet de produse ecologici de la ZÖLDLOMB Green Leaf, o firmă din Ungaria care se ocupă cu producerea detergenților, iar cei de la Natur all Home mi-au oferit și un detergent lichid Wash Taps cu aloe vera și arbore de ceai. Adevărul e că am avut probleme de curând cu un dop la baie, format din cauza detergentului solid, și mi s-a recomandat trecerea pe cel lichid, așa că a venit la fix! Dar să vă spun mai multe despre ele!

Pachetul este format din 7 produse, și anume detergent cu oțet, universal cu pH neutru, pentru suprafețe vitrate, pentru baie, pentru pardoseli, pentru toaletă și pentru vase. Eu le-am pus deja la treabă, dacă avem cățel, casa necesită o curățenie mult mai frecventă. Și ghiciți ce, nu am avut probleme să nu curețe, să fie nevoie să frec mai mult sau chestii de genul! Ba din contră! Mi-au fost de mare ajutor, cel mai mult pot spune că mi-a plăcut detergentul de suprafețe vitrate, am șters oglinzile fără să rămână vreo dâră pe ele (noi avem pe ușile de la șifonier și Aki mereu își face de lucru pe lângă ele, așa că sunt mereu murdare). Acești detergenți nu conțin fosfați, clor, formaldehide sau derivate din petrol, sunt biodegradabili, vegani și NU AU FOST TESTAȚI PE ANIMALE!

Detergentul de rufe Wash Taps este excelent, curăță foarte bine, pun un căpăcel în mașina de rufe și îl las să-și facă treaba. De obicei spăl la 30 de grade și a scos toate petele, nu am avut emoții. Unde mai pui că lasă hainele ușor parfumate, fresh, așa că n-am mai pus balsam de rufe. Produsul nu conține clor, fosfați, parabeni, și este biodegradabil, adică se descompune destul de ușor, nelăsând în urmă substanțe periculoase.

Recomand produsele de la Natur all Home și vă invit să dați un like și la pagina lor de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile. Merită! Mai am în plan și nucile de săpun, am auzit chestii pozitive și vreau să le încerc. Vă sfătuiesc și pe voi să încercați să folosiți detergenți eco și să limitați uzul produselor nefaste pentru mediu sau sănătate. Să ținem cu dinții de ce mai avem în jur!

28 Replies to “De ce să încercăm să folosim detergenți bio?

    1. ba da, culmea e ca au o putere mare de curatare! daca ne gandim la otetul folosit de cei dinaintea noastra… e logic, nu?

  1. Eu folosesc nucile de săpun și sunt foarte mulțumită :). Hainele se curață foarte bine. Detergent eco folosesc doar la bucătărie dar postarea ta mi-a deschis apetitul de shopping eco friendly

  2. Nu credeam ca detergentii bio pot fi atat de eficienti. Ii voi incerca si eu pe viitor, chiar trebuie sa avem mai mare grija de mediul inconjurator.

    1. eu incerc sa fac mici lucruri pentru un mediu mai curat si protejat, fie ca vorbim de inchiderea aparatelor cand nu le folosim, fie ca folosesc mai multe produse ecologice

  3. Nu folosesc mereu, recunosc, pentru ca detergenii bio sunt mai scumpi. In schimb, mi-e clar ca sunt mai sanatosi. Acum 2 ani imi aparuse o eruptie pe piele. Aveam 2 luni si nu imi trecuse desi luasem tratament. Apoi medicul mi-a zis sa iau un detergen d-asta, sa nu fie de la haine. Cum am trecut pe detergent bio, cum mi-am revenit. dupa vreo luna am revenit la cel clasic, dar problema nu a mai reaparut.

  4. Și eu prefer produsele bio, inclusiv cele alimentare. Chiar dacă nu am un animăluț de companie am multe alte motive pentru care sunt de acord cu tine.
    Mulțumim pentru detalii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *