Poate că ești un blogger la început de drum, care nu a avut încă parte de prea multe colaborări și advertoriale. Poate nu ai avut încă ocazia să îți monetizezi blogul, să scoți ceva profit. De fapt, lucrul acesta e destul de dificil. Pentru că dacă vorbim de bloguri, cam niciodată nu scoți ceea ce bagi. Știu, tu o să zici că nu plătești mare lucru. Dar dacă faci un calcul, un blog te costă destul de mult. Pe lângă timp, pe care îl folosești din plin pentru scris articole, făcute poze, testat produse, editat și alte minuni, mai sunt și facturile. Plătești domeniu propriu, plătești găzduire, plătești curentul și internetul. Să nu mai zic de ce consumi acasă, că mereu o să ai ceva bun la îndemână. Deci da, blogul e costisitor. Și nu știu câți scot banii pe care îi bagă.

Tocmai de aceea, cei de la Advertoriale.eu îți dau ocazia să câștigi ceva bănuți de pe urma muncii tale. Da, începutul e greu, nu te vor contacta prea mulți pentru colaborări, așa că materialul trebuie să îl furnizezi tu. Trebuie să cumperi produse, să vii cu idei de articole, să faci ceva inedit, să scrii despre ce nu scriu restul. Pe parcurs, după primul an, cred că lucrurile se mai schimbă. Grijă mare să nu cazi și în extrema cealaltă, la modul în care îți faci blogul doar pentru reclame. Iar nu e ok! Nu dă dovadă de seriozitate. De altfel, asta e o condiție pentru a fi acceptat în programul acesta de advertoriale.

Ce sunt, de fapt, advertorialele?

Sunt articole publicitare, în care tu practic faci reclamă produselor sau brandului care ți solicită asta. Aici contează să folosești linkurile care ți se dau, să nu fie unul lângă celălalt, să scrii peste 350 de cuvinte pentru ca articolul să poată fi luat în calcul de Google. De preferat este să scrii destul de mult, să ai subtitluri, să folosești cuvinte-cheie, să știi să faci SEO. Dar asta se învață în timp, nimeni nu știa asta când s-a apucat de blog. Cred că dacă știam toți câtă muncă e, nu ne mai complicam :)) Una peste alta, aceste articole publicitare sunt plătite, astfel că poți face bani frumoși.

Condițiile pentru ca tu să te înregistrezi și să fii acceptat în campaniile Advertoriale.eu sunt următoarele:

  •  să ai blogul de minim 1 an de zile
  •  să fii pe domeniu propriu (nu extensii de tip .wordpress.com, .blogspot.com)
  • să fii activ în rețelele sociale
  • să ai articole de calitate pe blog
  • să nu fie un blog creat pentru publicitate

Bineînțeles, oamenii își rezervă dreptul de a selecta pe cei care se potrivesc ideilor lor. Eu am contul la ei de câțiva ani, cam vreo 6 chiar, deci au ceva vechime pe piață.

Părerea mea despre colaborarea cu Advertoriale.eu

De 6 ani de zile m-am înregistrat pe platforma lor, însă am scris pentru ei în perioada 2015-2018. Nu constant, din ce îmi aduc aminte erau mai puține joburi ca acum. Și la prețuri derizorii. Însă am zis să încerc, pentru că așa mai reușesc să câștig niște bănuți. Și a mers bine.

E adevărat, nu vă așteptați să luați 200 lei pe articol. Nu vorbim de branduri arhicunoscute și mai ales, nu vorbim de articole extrem de dificile. Dar pentru început sau la nevoie, eu zic că tot e ok. Joburile variază la momentul actual cu prețuri între 6-14 euro per articol. Depinde de campanie, depinde de brand. Și țineți cont că vorbim de euro, nu de dolari, cum plătesc chinezii în general, deci aveți câștig de aproape 1 leu la 1 euro. Ziceți voi, dar la 5 euro sunt practic 6 dolari. Deci na, luați-o logic. Nu vă îmbogățiți. Ar putea fi joburi mai bine plătite, e adevărat. Asta o poate confirma oricine.

Nu încerc să vă conving de nimic, nu vreau să manipulez pe nimeni.  Vă las mai jos un print cu ce bănuți am luat în perioada de care vă vorbeam. Nu sunt mulți bani, dar totalul a fost undeva la 255 euro. Nu e rău, ținând cont că era și o perioadă în care erau multe concursuri creative, participai peste tot pe timpul tău și nu câștigai nimic. Deci pot spune că a fost totuși ceva în plus în buzunarul meu. Foarte important, plata se face prin PayPal! Pe mine nu mă deranjează, am cardul atașat, pot să îi transfer oricând în cont. Dar prefer să îi las acolo, pentru că mai fac shopping online și mai găsesc magazine care acceptă plata așa.

Merită efortul?

Eu zic că da. Cel puțin îți scoți banii de găzduire și de domeniu. Nu știu ce prețuri practicați și nici nu mă interesează de alți bloggeri. Eu știu care e treaba cu mine și cu cititorii mei. Și recunosc, nu mai am timpul de acum doi ani, dinainte de jobul actual, să mă ocup de blog. Stăteam foarte multe ore pe zi, aveam cum. Acum, la câteva zile încerc să scriu pentru o perioadă mai mare. Nu mai am atâtea ore. Însă cred că e ok să ai un venit din așa ceva. Scriu două articole, am aproape 100 lei. Ceea ce nu e rău. Depinde și cât durează la fiecare. Dar pentru jumătate de oră, o oră, zic că e ok. Voi aveți un blog, ați scris pe astfel de platforme?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *