Ziua bună, oameni faini! Cafeaua este în mod cert băutura mea preferată! Și asta înainte de apă, pe care pot spune că o consum mai puțin. Știu, e greșit, voi să nu faceți ca mine. Beți foarte multă apă, ca să aveți un organism sănătos. Dar oricum ar fi, cafeaua chiar este a doua băutură consumată din lume, după apă. Este imposibil să nu recunoști mirosul de cafea, fiind extrem de aromat după ce boabele sunt prăjite. În stare crudă, boabele nu au acea aromă inconfundabilă. Când lucram pe raionul de electrocasnice, aveam și cafeaua ca subcategorie, iar aranjarea ei era o plăcere. Parcă ghicindu-mi preferințele, cei de la Asociația Română a Cafelei mi-au trimis un colet cu cafea cât să îmi ajungă ceva timp!

Nu am aparatul pentru capsulele L’Or, însă pe celelalte le pot prepara fără probleme. Am atât cafetieră, cât și espressor automat. Dacă mă întrebați pe mine, espressorul este sfânt, v-am zis și aici ce îmi place la el și ce știe să facă. E genial, cafeaua proaspăt râșnită nu se va compara niciodată cu cea măcinată deja.

Când și cum consumăm cafeaua?

Cică în majoritatea cazurilor, oamenii servesc cafeaua acasă. Până aici sunt de acord. Dar ulterior o servesc și afară, mai merg la un 2 go, mai iau o combinație nebună, vreun latte deosebit sau un frappe în zilele calde. Asta dacă mi-e lene să le fac acasă. Pentru că la câte rețete sunt și le găsiți aici, sincer, nu știu cum ați putea bea doar cafea simplă sau cum v-ați plictisi de ea. Eu m-am inspirat din rețeta de Mocha latte cu caramel și gheață și am adaptat-o un pic. Am pus lapte vegetal, cafeaua proaspăt făcută peste, am adăugat frișcă și sirop de caramel și ciocolată deasupra, și voila! A ieșit ceva tare bun. Nu am mai pus cacaua și gheață, dat fiind faptul că nu era exagerat de cald. Dar oricum, a fost bun, la fel ca la cafenea.

În rest, indiferent că bei cafeaua simplă, cu lapte, cu zahăr sau fără, rețete găsești. Și dacă îți place aroma cafelei, dar nu o bei, poate încerci niște macarons sau iei un ulei esențial pentru aromaterapie. Și dacă bei, poate schimbi și cana din care o faci. Culoarea ceștii poate avea impact asupra gustului perceput al cafelei. Adică o cană albă duce la percepția unei cafele mai tari și mai puțin dulce față de cea servită într-o cană albastră. Interesant, nu?

Sunt curioasă, voi cum beți cafeaua? Simplă sau în combinații? De exemplu, vara la mine este dedicată frappe-ului cu diferite arome. Iar iarna cafelei calde, cu scorțișoară, ghimbir și alte condimente. Sunteți pro sau contra a adăuga alte ingrediente cafelei?

13 Replies to “Despre cafea și combinații fel de fel

  1. Mereu depinde de timpul pe care il am. Cand am timp, mă delectez si eu cu diferite ingrediente. Cand sunt pe fugă, cafea și lapte și gata 🙂

  2. Eu beau cafeaua oricum. Dimineata beau cafea la ibric iar pe parcursul zilei in functie de unde ajung beau frappe, cappucino, cafea cu lapte si alte combinatii.

  3. Și mie îmi plăcea cafeaua. Mai ales dacă avea și ceva arome. Din păcate acum nu pot sa mai beau. Dar mai apelez din când în când la cea fără cofeina.

  4. Exact asa si eu cu cafeluta. Ador dimineata o cafea simpla, cinstita cum imi place mai nou sa-i zic. Apoi, in functie de cat de agitata imi este ziua, mai merg tot felul de combinatii cu cafea, ce sa ma energizeze fara a ma pune pe tremurici :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *