Deși în ultimii ani am fost o băutoare constantă de cafea, în ultima perioadă nu am mai exagerat. Chiar dacă am tensiunea foarte mică și orice sursă care o crește e de dorit, adevărul e că nu mai am tendința să beau nu știu câte căni pe zi. Una îmi e suficientă dimineața, maxim și a doua după prânz. Deși nu pot spune că nu mai dorm dacă beau cafea, mă mai scoate din starea de letargie. Îmi dă un boost de energie și chiar mă face un pic mai vioaie. Totuși, în ultima perioadă, și mai ales acum, că vine vremea mai rece, am început să apreciez mai mult și ceaiurile. Nu am fost fană niciodată, dar acum merge o băutură caldă în loc de un suc rece. Mai ales când citești o carte și ești înfofolit cu o pătură.

Cei de la Laboratorul Naturii mi-au oferit câteva sortimente noi de ceai, dar și o cafea extrem de aromată. Pe lângă ele, pentru că ceaiul este în mod ”vrac”, nu la pliculețe (și asta e cea mai bună metodă sub care l-aș consuma mereu), am și un pachet de filtre. Pentru ce sunt aceste filtre? De fapt, ele sunt similare cu pliculețele clasice, doar că punem în ele exact ce cantitate vrem. Se pune apă caldă peste ele și se lasă la infuzat, obținând exact aroma dorită. Eu am luat filtre mărimea S, suficiente pentru 1-2 lingurițe de ceai. Sunt suficient de lungi  pentru a nu cădea în cană și se așează ușor pe margine.

Am descoperit o cafea bună  aromată și specială! Este vorba despre cafeaua măcinată cu aromă de amaretto și migdale. Știu că cea boabe e mult mai aromată și se eliberează treptat atunci când este râșnită, dar din comoditate aleg mereu variante măcinate. Deși îmi place mult cafeaua arabica, aleg și sortimente cu arome. Am trecut deja de vanilie și ciocolată și am ajuns într-o zonă mai rafinată! Cafeaua o fac în fiecare dimineață, când ajung la muncă, și umplu biroul cu mirosul ei. Mă trezește, e tare, dar delicată. Nu e amară, contrar așteptărilor, ci fină și cremoasă. O ador! E disponibilă în varianta de 100 sau 125 de grame.

În ceea ce privește ceaiurile, mă bucur că descopăr sortimente noi și variate, îmi stârnesc în permanență curiozitatea. O să vă arăt 2 din variantele mele preferate. Vorbim despre Fructele jucăușe, dar și despre ceaiul cu lămâie și ghimbir. La Laboratorul Naturii găsiți o gamă diversă de ceaiuri din care să alegeți! Am mai ales Ceai negru Blackberry Tango, Miami Ice și Orange Dream.

Fructele jucăușe conțin bucăți de măr, flori de hibiscus, bucăți de măceșe, bucăți de caramel (lapte dulce degresat condensat, unt, agent de înmuiere: sorbitol, emulgatori: mono și digliceride ale acizilor grași). Au o aromă plăcută, nu foarte intensă, ceaiul e suficient de dulce și fără a adăuga zahăr. În general îmi place să îl beau așa.

Ceaiul de ghimbir și lămâie e un pic mai pregnant și are în componență măr, Rooibos Super Grade, ghimbir 12%, lemon grass (iarbă de lămâie) 11%, arome naturale, piper roz, bucăți de scorțișoară, coajă de portocală, petale de gălbenele.

Ce-mi mai place foarte mult la aceste ceaiuri este plicul în care sunt puse și sistemul de închidere. Nu e nevoie de lipici suplimentar sau de benzi ca să păstrezi totul proaspăt și uscat.

A venit toamna și chiar mă bucur! Vremea răcoroasă e mai mult decât pe placul meu, iar ceaiurile îmi vor face zilele mai calde. Mă voi destinde și mă voi bucura de tot ce e în jurul meu. Recomand cu drag Laboratorul Naturii, merită încercate cât mai multe din sortimentele lor!

33 Replies to “Devoratoare de cafea sau ceai? Am descoperit noi sortimente!

  1. Arata tare interesant toate! Parca ma tenteaza si pe mine!
    Adevarul e ca nu stiu ce m-a lovit anul acesta, dar am trecut si eu pe ceaiuri si mi-am cumparat tot felul de cani si de infuzoare care sa faca aceasta experienta cat mai placuta! :))

  2. un ceai am avut si eu de la ei, dar nu mai stiu cum se numea. Imi amintesc in schimb designul ambalajului. L-am castigat pe blogul Ioanei Radu si tare aromat s-a dovedit a fi, dar nu am mai ajuns sa mi-l cumpar.

  3. Ce bine suna, cafea cu aroma de de amaretto și migdale. Nu beau multa cafea decat o cescuta mica dimineata, dar pe aia o savurez cu toata placerea. Dupa ceaiuri, recunosc, nu ma prea dau in vant, nu imi place nici ideea de a -l prepara, dar daca sunt servita din cand in cand, e bine- venit.

    1. la mine cafeaua e baza dimineata, dar imi fac o cana marisoara 😀 si pe parcursul zilei nu mai refuz, mai ales daca face altcineva

  4. Sunt grozave ceaiurile de la Laboratorul Naturii. Am si eu cateva si le consum la comun cu mama. Eu insa nu folosesc filtre, ci am un infuzor metalic si il umplu cu plante :D. Si cafeaua pe care ai ales-o suna bine, mai ales ca eu sunt o pofticioasa, dar incerc sa stau departe de cofeina ca nu prea e indicata pentru mine.

    1. am si infuzor metalic, dar mi s-au parut si filtrele super practice! eu ar trebui sa mai beau cafea, am tensiunea extrem de mica si pulsul slab, imi trebuie ceva sa ma mai zguduie

  5. Am si eu ceaiuri de la Laboratorul naturii si imi plac enorm de mult. Combinatiile sunt excelente si gustul foarte placut. Cafeaua nu am incercat-o si imi doresc s-o incerc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *