De când mă știu, am tot avut probleme cu greutatea. Cel mai urât a fost în generală, când kilogramele în plus erau destul de multe. Eram înaltă, dar și plinuță. Toți ceilalți copii râdeau de mine, iar eu am devenit o fire destul de închisă din cauza asta. Abia în liceu am început să mă înalț și să mă mai subțiez, fapt care n-a putut decât să mă bucure, dar niciodată n-am reușit să fiu trasă prin inel. Mereu am avut burtică și șoldurile late (fapt pe care n-am cum să-l contracarez, deoarece așa este constituția mea osoasă). Și asta nu mi-a adus decât complexe și o încredere mai mică în forțele proprii. Mereu mă comparam cu ceilalți după aspectul fizic și rămâneam dezamăgită. Din nefericire, asta m-a împins și în extrema cealaltă și m-am bazat pe dietele minune.

Am încercat cam tot ce se putea, de la dieta de 3 zile cu orez (sigur ați auzit de ea), la care a doua zi deja eram scârbită de săracul aliment și mai degrabă nu mai mâncam nimic, la înfometare și tot felul de alte cure de pe internet. Sportul nu a fost niciodată punctul meu forte, tocmai de aceea mă bazam așa mult pe alimentație. Și problema mea cea mai mare sunt dulciurile. Nu mănânc mâncare cât mănânc zahăr. Aș putea trăi doar cu ciocolată bine mersi. Am încercat și dieta Dukan, care mi-a cam dat organismul peste cap și mi-a făcut un pic rinichii să sufere. Partea proastă era că-mi slăbeam organismul și după câteva zile sau săptămâni, luam la loc ceea ce dădusem jos.

Am învățat cu timpul că dietele de pe net nu sunt o soluție. Că din cauza efectului de yo-yo m-am procopsit și cu celulită, pe care eu nu o aveam, iar corpul meu nu mai reacționează așa bine la metodele de slăbit. Am învățat că nimic nu se obține peste noapte, ci e nevoie de mult timp ca să slăbești și să-ți reechilibrezi corpul. Și ce e mai important, dietele minune nu funcționează. Ci ai nevoie de o dietă personalizată, dată de un medic nutriționist, care te-a examinat înainte. Asta găsești la Lotus Med, o clinica estetica si nutritie Bucuresti, unde echipa medicală are grijă să ai un program cât mai sănătos și să slăbești sigur.

Există 5 etape prin care trebuie să treci – consultația, în urma căreia se stabilește exact greutatea ta optimă (nici corpul nu poate fi dus în extrema cealaltă și forțat să scadă sub un anumit număr de kilograme), efectuarea analizelor și diverselor examene, pentru a stabili starea de sănătate și eventualele lipsuri, stabilirea unei diete personalizate, care va avea efect doar asupra ta, pentru că este concepută special pentru tine, monitorizarea și ajustarea, unde se mai scad sau se mai adaugă alimente, în funcție de rezultate, și menținerea, care este forarte importantă, pentru că sunt o serie de reguli de respectat pentru toată viața.

Trebuie să fim conștienți că dietele care promit rezultate spectaculoase în 3-5-10 zile nu sunt deloc ok, pentru că privează organismul de anumite substanțe importante. Și fără mișcare, orice e în zadar, trebuie măcar un minin de 30 minute pe zi de efort!

2 Replies to “De ce sunt dietele dușmanul nostru numărul 1?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *