Aseară am fost la film. Dacă era după mine, nu mă duceam la acest film, dar pentru că firma a vrut să ne facă un cadou de 8 martie, am zis că nu strică să mai văd o comedie. Adevărul e că atunci când am văzut că joacă și Zac Efron, nu prea m-a entuziasmat, dar părerea mi-a fost schimbată destul de rapid. ”Dirty grandpa” e o comedie cu Robert DeNiro și mai sus-amintitul Zac Efron, apărută deja de vreo lună și ceva.

imagesSincer, nu l-am mai văzut pe DeNiro în așa roluri, îl știu ca un ”bad boy”, un tip impunător, care iese din orice încurcătură. Ideea filmului e tare simplă. Bunica lui Jason (Efron) moare de cancer, iar bunicul lui (DeNiro) îl roagă să îl ducă în Florida, motivând că așa făcea mereu în acea perioadă a anului cu soția sa. Să ținem cont că tânărul e destul de scorțos, este un avocat care se ocupă de imobiliare (fapt pe care nu ezită să-l spună tuturor), care se mai și însoară peste o săptămână cu o tipă obișnuită să dea ordine, care l-a dresat destul de bine.

Călătoria începe bine încă de dimineață, când Jason își surprinde bunicul la un film porno. El vede alt om, alt bunic, nu tipul îndoliat care ar trebui să fie. Și de aici începe nebunia. Ei se întâlnesc pe drum cu o fostă colegă de-a lui Jason de la Facultatea de fotografie, care e și ea cu o tipă și cu un gay negru. Planurile se schimbă, iar cei doi ajung în Daytona, unde începe petrecerea.

Filmul e plin de aluzii la droguri, de sexualitate, de vorbe directe, de tot ceea ce ar trebui, de fapt, să aibă o comedie americană. Iar Robert DeNiro face tot filmul! Mi-a plăcut maxim comportamentul lui, pofta de viață și replicile bine plasate. De asemenea, mi-a plăcut relația care se creează între nepot și bunic, lecțiile pe care Jason le învață și felul cum bătrânul îi schimbă percepția asupra vieții. Ok, nici Efron nu e rău, arată binișor, corpul e lucrat, deci avem ce vedea. Deci dacă azi nu aveți ce face, mergeți la film! Recomand ”Dirty grandpa”, chiar merită văzut pentru o porție bună de râs!

2 Replies to “Dirty grandpa sau Robert DeNiro altfel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *