Nu știu dacă ați observat, dar în ultima vreme sunt la mare căutare discursurile motivaționale. Nu știu dacă oamenilor chiar le priesc sau este un efect placebo, cert e că speakerii sunt din ce în ce mai căutați pentru evenimente în întreaga țară. Cel mai recent nume de care am auzit în această industrie este Gabriel Valentin Comănescu. Știam despre el că e un cunoscut antreprenor, dar nu știam că se ocupă și cu discursuri de genul ăsta.

Poate că uneori acest tip de monologuri par pline de clișee, în general ele inspiră ideea de muncă, de optimism, de crede și vei reuși. Bineînțeles, nu spune nimeni că dacă vizualizezi dorința sau dacă vrei ceva extrem de tare îl vei și avea. Dar prin muncă și dedicare, vei reuși. Primul pas e să vrei. Apoi e să faci. Acest domn, Gabriel Valentin Comănescu, a călătorit destul de mult și are suficiente experiențe încât să spună și altora despre ele. El promovează, să spun așa, fericirea și ideea că tu ești baza ei. Dacă tu ai o atitudine pozitivă, și mediul în care trăiești sau lucrezi va fi la fel.

Contează foarte mult ca cineva în care ai încredere și pe care-l admiri să-ți spună niște lucruri pe care, chiar dacă le știai, nu le aplicai. O să vezi lumea altfel și o să încerci să faci tot posibilul pentru a urma aceste ”rețete ale fericirii și împlinirilor”. Adevărul e că atunci când vezi exemple pozitive, n-ai cum să nu te motivezi.Și o dată ce ai reușit un lucru, vei fi mai motivat pentru a-l reuși și pe al doilea. Lumea va părea mai frumoasă și lucrurile mai simple, astfel încât nu vei mai simți toate obstacolele.

Pot spune că sunt și nu sunt adepta acestor discursuri, depinde foarte mult de momentele prin care trec și de starea mea de spirit. Uneori chiar le caut și cred cu toată tăria în ele. Alteori, sunt puțin mai sceptică. Însă de fiecare dată știu că mâine va fi mai bine și indiferent de vreme, eu pot schimba lucrurile în bine.

Voi cum stați cu motivația personală?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *