Săptămânile trecute vă arătam o grămadă de colete, dar nu v-am dezvăluit ce se află în ele. Astăzi este vremea să aflați ce era măcar într-unul din ele, pentru celelalte voi face o postare de tip haul. Nu știu cum stați voi cu produsele bio, dar eu doar ce le-am descoperit de puțină vreme. Dar totuși îmi plac! Cremele bio, produsele de păr, de corp, măștile, le încerc pe toate, încet-încet. Iar când am avut ocazia de a mă înscrie la campania de testare a unui kit pentru realizarea unei creme hidratante antiage de la Elemental, nu am stat pe gânduri și am trimis mail. Am avut norocul de a fi selectată și mi s-a trimis kitul extrem de repede, chiar în ziua în care am fost anunțată.

IMG_20151009_185910 IMG_20151009_190154Primul lucru care mi-a plăcut (la nebunie) a fost ambalajul. Cei de la Elemental pun totul în pungi de hârtie foarte drăguțe, cu un design interesant, și cu mesaje la fel de inspirate. Kitul a fost format din: bază de cremă, ulei de cătină, extract de castravete, parfum de flori de cireș, un recipient Carven de 100ml, o seringă, o agendă de cosmetice și un set de instrucțiuni.

IMG_20151010_155015 IMG_20151010_155133 IMG_20151010_155349 IMG_20151010_155543Crema se face foarte, foarte simplu! Primul pas e de a spăla foarte bine toate recipientele pe care le vom folosi, apoi de a le dezinfecta cu alcool sanitar. Într-un bol se pune baza pentru cremă, care este neparfumată și de culoare albă, ușor fluidă. Peste ea se adaugă 2 ml de ulei de cătină, 2 ml de extract de castravete și 0,5 ml de parfum de flori de cireș. Toate ingredientele sunt de origine naturală, nu au coloranți, parfumuri suplimentare, nu au substanțe chimice periculoase, nu irită și nu provoacă alergii. Se omogenizează amestecul foarte bine după fiecare ingredient, iar la final se transferă în recipientul Carven.

IMG_20151010_155729 IMG_20151020_230027A ieșit o cremă alb-gălbuie, cu un miros discret, ușor lichidă, valabilă 3 luni de la data realizării. Asta înseamnă că până pe 10 ianuarie o pot folosi fără probleme. Crema este hidratantă, intră repede în piele și hrănește tenul vizibil. În ceea ce privește efectul antiage, am folosit-o încă destul de puțin timp pentru a-i sesiza proprietățile, dar în ceea ce privește efectul hidratant, asta am remarcat din prima! Îmi place! Am folosit-o și pe Mr. și n-a avut nici el nicio problemă, fără iritații, fără alergii, totul a fost ok!

Kitul îl găsiți pe site-ul celor de la Elemental, împreună cu alte ”rețete” de creme, loțiuni și măști, plus ingredientele aferente! Mi se pare o idee foarte bună prepararea în propria casă a acestor produse de îngrijire, cu ingrediente pe care le vezi, pe care le poți mirosi și observa. Mai ales că totul se face foarte simplu și nu durează mult. Și parcă o folosești mai cu drag și cu spor!

Voi ați folosit astfel de kituri de preparare în casă a cremelor? Cum vi se par produsele Elemental? Eu am folosit și două ape florale și am fost foarte mulțumită de ele! Aștept și părerile voastre despre astfel de kituri DIY!

8 Replies to “DIY – Cremă simplu de făcut acasă (și bio!)

  1. Daaa, si mie imi place sa tinker-esc la diferite proiecte DIY, iar calitatea produselor din gama Mayam e super. N-am avut nici o problema cu ele. Daca ramai fara pudra, iti recomand pudra de orez. You’re gonna love it! ❤❤❤

    1. Pudra de orez! Super! Nici n.am auzit de ea! Dar clar apelez! Cu fondul de ten am o problrma, dar pudra ma mai ajuta sa tin luciul sub control

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *