Bună seara, oameni faini! La finalul zilei vin către voi cu o recenzie a celei de-a treia cărți din seria doamnei Harris. Nu știu dacă poate fi denumită astfel, însă eu așa mă gândesc la acest trio. Doamna Harris cucerește Moscova este o continuare amuzantă a celebrelor deja volume Doamna Harris cucerește Parisul și Doamna Harris cucerește New Yorkul, ale căror recenzii le găsiți aici. Aceasta serie a apărut în anii 1960, dar multe din situatiile prezentate sunt similare cu cele din ziua de azi. Cartea a fost reeditată la editura Meteor Press, a primit haine noi și abia așteaptă să o luați acasă.

Doamna Harris, așa cum ați făcut deja cunoștință cu ea, este o menajeră ce trăiește în Anglia. Fire discretă, empatică și cu dorința permanentă de a face bine, ea are un client îndrăgostit de o rusoaică. Uniunea Sovietică este foarte greu accesibilă, iar acesta nu poate să o ia pe iubita sa în Anglia, dar nici nu poate lua legătura cu ea. Doamna Harris se visează ca și salvatoare, însă știe că nu are nicio posibilitate să îi reunească pe cei doi îndrăgostiți. Însă norocul îi surâde la o tombolă și în loc de televizorul mult dorit, câștigă o excursie la Moscova.

Doamna Harris vede în această excursie ocazia ideală de a-și pune chiar viața în pericol doar ca să îi transmită rusoaicei gândurile iubitului ei. Nu exagerez deloc, gândiți-vă că vorbim de Rusia, adică o țară extrem de încuiată și de limitată în relațiile cu alții. O încurcătură de nume o pune pe doamna Harris în vederea KGB-ului, dar totodată o și salvează.

Trebuie să citiți cartea, mie mi s-a părut extrem de savuroasă! E amuzantă și foarte ușor de citit. Nu are foarte multe pagini, așa că nu o să vă plictisească deloc.

La editura Meteor Press sunt o mulțime de apariții noi și nu doar din sfera beletristicii. Luna asta aveți reduceri la cărțile de dezvoltare personală, așa că puteți profita! Eu, personal, rămân tot la beletristică, însă fiecare e cu gusturile lui. Mult spor la citit și aștept să îmi mai recomandați titluri faine.

3 Replies to “Recenzie – Doamna Harris cucerește Moscova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *