Ziua bună tuturor! Dacă ieri a fost o zi însorită și destul de plăcută, azi iar îi dăm cu ploaie. Nu înțeleg de ce nu se schimbă registrul și nu mergem pe zăpadă, dar nu ține de mine. Tot în casă ne petrecem cea mai mare parte a timpului, deci avem și mai mult timp de citit. Începusem într-o perioadă să mă uit mai mult la TV, însă mi-a trecut repede și tot la cărți m-am întors. Am primit de la editura Meteor Press a doua carte cu doamna Harris, și anume Doamna Harris cucerește New Yorkul. Aveți recenzia de la Doamna Harris cucerește Parisul aici, mie mi-a plăcut, e o lectură ușoară și amuzantă. Așa că a doua carte, chiar dacă are deja peste 60 de ani de la prima apariție, merită și ea să fie în bibliotecă!

Ne întâlnim tot cu Ada Harris, menajera londoneză bună la toate și extrem de simpatică. Grație ei, am învățat la prima carte că dacăîți dorești ceva cu adevărat, poți reuși. În caz că ați uitat, ea și-a dorit foarte mult o rochie Dior și a reușit să o cumpere, după multe peripeții. Ăsta da exemplu de perseverență!

De data aceasta, Ada Harris își promite sie înseși că îi va găsi tatăl lui Henry, un băiat orfan, ce locuiește la familia de la numărul 7, și căruia îi sunt aplicate corecții fizice frecvent. Ocazia se ivește în momentul în care trebuie să plece în America cu o familie pentru care lucrează să îi ajute. Iar atunci, se întrevede și ideea răpirii lui Henry și căutarea tatălui său biologic în America.

Cartea este minunată și extrem de amuzantă. Doamna Harris e la fel de ambițioasă și nu ezită să creeze multiple încurcături pentru a-și atinge scopul. Însă grație cunoștințelor sale foarte importante, reușește să scape chiar și din treburile ilegale în care se bagă.

Doamna Harris cucerește New Yorkul este o carte foarte plăcută, o lectură simplă, ușor de parcurs, fără prea multe înflorituri. Însă te binedispune și îți demonstrează încă o dată că dacă îți dorești ceva suficient de mult și faci tot posibilul pentru a-l obține, astrele se aliniază!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *