Nu știu câți ați aflat, dar de la 1 noiembrie s-au mărit tarifele pentru energia electrică. Și fie că ne place sau nu, vom plăti ceva mai mult la facturile ulterioare. În fiecare zi caut noi metode de a mai salva niște bănuți din plata utilităților, dar nu peste tot am posibilitatea asta. Și totuși, pentru energia electrică am găsit o metodă – becurile cu LED. S-a vorbit destul de mult despre ele până acum, dar nu știu câți le folosesc, de fapt. Economisește și tu cu ajutorul lor, o să-ți arăt că se poate!

Am găsit și o aplicație foarte faină referitoare la aceste becuri cu LED, care te ajută să calculezi economia realizată într-un an în funcție de numărul de camere și numărul de becuri pe care le ai în gospodărie. E un algoritm destul de simplu și chiar vei rămâne uimit de cât de mulți bani se duc din buzunarele noastre degeaba.

Ai posibilitatea de a selecta becurile folosite în fiecare cameră și afli astfel cât consumi în momentul actual și cât ai consuma dacă ai folosi becuri LED. Ce mi se pare și mai frumos e că aplicația îți spune și câți copaci n-ar mai trebui tăiați dacă ai trece pe energia verde. Din perspectiva mea, poluarea ar trebui să ne preocupe mai mult și e necesară o investiție inițială pentru o viață mai bună.

Eu nu am becuri clasice decât în dormitor – 3, și în hol – 1. Restul le-am înlocuit cu becuri economice. 1 în bucătărie, 1 în sufragerie și un neon în baie. Dar tot aș putea face economii serioase cu tehnologia LED, după cum puteți observa. Da, e adevărat, nu mereu ținem lumina aprinsă, asta se întâmplă mai ales iarna, și factura nu se bazează doar pe asta, ci și pe consumul anumitor electronice și electrocasnice, dar e bine de știut că factura s-ar putea reduce simțitor. Și asta doar schimbând câteva becuri.

Printre avantajele acestor becuri LED, enumăr poluarea diminuată, consum redus, durată de viață mult mai mare, rezistență sporită și lumina albă. Printre dezavantaje pot spune că au un preț simțitor mai mare și produc lumină unidirecțională, deci e nevoie de mai multe astfel de becuri pentru întreaga încăpere.

Totuși, dacă le punem cap la cap, eu sunt de părere că e mult mai avantajos să ai becuri LED în ziua de azi. Economisește și tu la factură și protejează mediul!

2 Replies to “Economisește la factura de energie electrică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *