Ziua bună, oameni faini! Despre blănoși și despre Aki v-am mai povestit în câteva articole, încadrate cu succes la subcategoria Animale de companie. E foarte important să rețineți că atunci când îți iei un animal de companie, ai o responsabilitate imensă. La pisici e mai ușor, sunt animale solitare, nu au nevoie de scos afară sau de dresaj. Însă când vorbim de câini, treaba stă un pic altfel. Viața cu un câine poate fi foarte frumoasă atâta timp cât îi dați atenție, îl învățați cine e șeful haitei și îi obțineți respectul. Iar asta se poate doar prin dresaj. Eu am făcut câteva ședințe cu el și pe măsură ce a crescut, s-a mai corectat în comportament, însă de obicei l-am cam lăsat să facă ce vrea din mine. Uneori îmi pare rău și știu că nu e ok, însă nu pot spune că e un cățel neascultător.

Când vine vorba de dresaj, una din cele mai bune chestii pe care am aflat-o și am pus-o în practică a fost țarcul. Deci acel obiect ne-a salvat viața și casa. Când era mic, Aki rodea tot ce prindea. Inclusiv canapea, cabluri, dulciuri, globuri și toate celelalte. Când am auzit prima oară de țarc, mi s-a părut cam urât să îl las acolo câteva ore, cât eram la muncă. Însă pe parcurs s-a obișnuit cu el și s-a calmat. Așadar, dresajul e foarte important, chit că implică autoritate în fața câinelui. Dacă sunteți moi, va cam face orice vrea din voi.

Școala de dresaj Cristian Giu – online sau offline?

Dacă locuiți în Mihailești, jud. Giurgiu, trebuie să știți că aveți în zonă Școala de dresaj Cristian Giu. El susține că dresajul, în primă fază, înseamnă relaționare om-câine, mai presus de comenzile de bază. Comunicarea cu blănoșii este foarte importantă, dat fiind faptul că așa se câștigă respectul de ambele părți. Tot la Școala de dresaj se pot face ședințe de recuperare comportamentală și reabilitare canină. Mi se pare fascinant modul în care un câine poate deveni oglinda ta. Daci nu vă aflați în zonă, aflați că ședințele se pot desfășura și online. Da, facem școala online dacă e nevoie pentru blănoși! Până la urmă, un câine e copilul tău și trebuie să ai grijă de el.

Să ajutăm cățeii să treacă de sezonul rece!

Dincolo de ședințele de dresaj, oamenii de aici au în grijă și căței abandonați. Care trebuie să treacă cu bine peste iarnă, care trebuie să fie și ei îngrijiți, care se pregătesc pentru familii noi. Ceea ce e de toată isprava, dat fiind faptul că mai bine adopți un câine decât să îl cumperi și să încurajezi astfel de practici. V-am mai povestit ce am pățit și eu cu ”beagle-ul” meu, însă nu îmi pare rău, știu sigur că l-am salvat. Ba chiar mă întreb de fiecare dată ce s-a ales de frații lui…

Revenind la subiect, acești blănoși au nevoie de ajutorul nostru! Cei de la Școala de dresaj au pus la vânzare tricouri și bandane pentru blănoși, mămici și tătici. Banii din orice vânzare se duc pentru îngrijirea câinilor. De asemenea, puteți să și donați pentru acești eroi în contul direct – RO12BTRLRONCRT0587439201 . Nu ezitați să o faceți, indiferent de sumă. Orice leu contează! Poate însemna masa pentru o zi. Gândiți-vă la prietenii voștri de acasă și la cei de pe stradă. E imposibil să nu vi se rupă inima când știți că sunt câini pe care nu îi protejează nimeni…

Site-ul încă e în construcție, dar găsiți Școala de dresaj Cristian Giu pe Facebook! Aveți acolo și multe poze cu blănoșii pe care îi au în grijă. Și fiți pe fază, ei organizează foarte multe evenimente interesante. De exemplu, la final de octombrie au organizat un eveniment caritabil, unde s-au strâns fonduri pentru cățeii de la centru, dar s-a și socializat maxim! Felicitări oamenilor de acolo! Și nu uitați să cumpărați un tricou pentru iubitorii de animale sau să donați, indiferent cât de puțin!

13 Replies to “Educația pentru blănoși – mai presus de toate!

  1. Exact ca la copii, educația este esențială și pentru căței.
    Am avut câțiva câini care au avut parte de școală și diferențele sunt extrem de mari. Să te bucuri de al tău „blănos” educat!

  2. M-am uitat la pozele astea cu atata drag si am regretat ca nu mi-am luat un caine dar din motive de sanatate nu as putea sa-l tin. Sunteti foarte frumosi amandoi si imi place culoarea parului tau de mor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *