Blondele știu mai bine la ce mă refer eu aici! Sau fetele cu șuvițe blonde. Sau cele care se decolorează. Anyway, aici vorbim de produse destinate persoanele cu minim o șuviță de păr blond. Dacă îmi spuneați mie acum vreun an că voi ajunge să folosesc așa ceva, nu vă credeam. Nu de alta, dar am urât culoarea asta dintotdeauna. Și mereu am avut impresia că nu mă avantajează. Până într-o zi, când am decis să scurtez părul. Apoi să fac o probă… Și ce să vezi… nu mă mai pot despărți nici de tunsoare, nici de culoare. Dar o dată cu nuanța, au apărut și problemele. Mai exact, cum păstrez blondul viu, fără reflexii galbene. Atunci când te decolorezi, prima chestie pe care o obții e galbenul pui. Abia după aplicarea vopselei te mai dregi, cât de cât. Așa că șampoanele no-yellow au devenit un must.

Mnah, la mine nu a fost chiar așa, pentru că inițial nu am obținut blondul rece pe care mi-l doream. Dar pe parcurs, am observat că după o anume perioadă și un anumit număr de spălări, blondul rece tinde să revină la galben. Și e complicat să ții galbenul sub control. Am început să folosesc șampoane no-yellow în vară, și chiar mă bucur că le-am descoperit!

Galbenul iubește violetul!

La Galați Beauty Swap #4, printre sponsori s-au aflat și cei de la 3Deluxe România, care au decis să ne ofere câte un produs. Inițial am nimerit un fixativ, dar cum nu folosesc, am reușit să fac swap cu Valerica și i l-am pasat contra unui șampon No-yellow. Acesta vine într-un recipient de 250 ml, ce-mi va ajunge mult timp. Pe părul meu scurt chiar nu e nevoie de o cantitate mare. Face spumă suficientă și lasă părul curat. Asta pe lângă principala sa caracteristică, aceea de a contracara nuanțele de galben.

Caracteristica distinctivă a acestor șampoane este culoarea violet pe care o au, foarte intensă. Și spuma făcută e tot mov. Tocmai această culoare este ceea ce ajută la neutralizarea galbenului nedorit.

După cum am învățat încă din clasele primare, la educație plastică, în cercul culorilor, galbenului i se opune exact violetul. Cele două culori sunt complementare și se neutralizează reciproc. Este o regulă de bază a picturii. Iar acest lucru se aplică și în colorarea părului. Așa că țineți minte regula de bază a decolorării – pentru a scăpa de galben, băgați mov!

Găsiți produsele 3Deluxe pe pagina de Facebook, au o gamă destul de variată și de interesantă – de la șampoane la vopsele de păr și tratamente profesionale. Asta îmi place la ei, că produsele nu sunt de 2 bani, ci cu adevărat calitative! Voi ați încercat până acum produsele lor? Dar șampoanele no-yellow? Cum vi se par? Aș vrea ca blondele să se implice un pic în discuție și să ne spună dacă la ele au avut efect!

21 Replies to “Cât de eficiente sunt șampoanele No-Yellow?

  1. chiar ca este tare greu sa intretii blondul, eu am renuntat desi nu m-a tinut nici un an pelanga asta daca ai si culoare de par inchisa se vede urat cand creste. Voi reveni la blond cand am parul alb si atunci clar voi folosi si astfel de sampon, deci trebuie sa il trec pe lista

    1. asa e, sa stii ca se vede cam aiurea cand creste parul…dar… mie chiar imi place culoarea, nu ma gandeam sa zic asa ceva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *