Peste două luni se împlinesc 3 ani de când m-am hotărât să am un blog. Eram fascinată de fetele care scriau diverse review-uri, care mai mergeau la evenimente (asta, bineînțeles, în București), care primeau produse pentru a le testa și erau divinizate de restul lumii. Nu erau atât de multe, dar tocmai asta le făcea căutate și deosebite. La început nu am fost convinsă că voi reuși. Și au fost destule momente în care am vrut să renunț, eram hotărâtă cu toată inima, sătulă să nu fiu băgată în seamă. Totuși, încet, încet, au apărut și cititorii, am scris articole mai bune, mai căutate, iar asta mi-a dat multă încredere în mine.

Fără titlu

După o perioadă de scris, am observat că diverse firme sau colaboratori se leagă foarte mult de necesitatea unui domeniu propriu. Iar Mr. s-a pus pe capul meu, spunându-mi că epăcat să nu avansez, dacă tot îmi place ceea ce fac și am și anumite avantaje de pe urma asta. Am studiat ideea…nici nu vă dați seama cât. M-am gândit la bani, la transferul datelor, la pierderea Page Rankului (pe vremea aia încă se ținea cont de el), la noile posibilități, dar și la problema găzduirii. Inițial, am citit că multe fete au rămas cu găzduirea de la WP sau Blogspot, dar nu prea mi-a convenit, pentru că voiam ceva profi, cu autoritate deplină. Nu îmi plăcea ideea de a păți una sau alta pe platformele gratuite. În plus, dacă aveam probleme cu încărcarea site-ului sau cu cine știe ce minuni, nu prea avea cine să mă ajute.

Găzduirea plătită e cu totul altceva. Ai live chat, cineva e disponibil în permanență să te lămurească în aspectele care țin de ei, serverul e cu totul altu, datele se încarcă diferit. Ce să mai… sincer, se vede diferența! Și am luat-o de la capăt cu documentarea. Așa am aflat că nu trebuie nici o căruță de bani, găsești și găzduire ieftină și bună! Ai cPanel integrat, filtrarea spamului, transfer gratuit al datelor, un preț accesibil, și asistență 24/7. Pentru un blog profi, eu zic că merită!

1

Înainte de a lua decizia, este musai să te documentezi. Pune totul într-un tabel: puncte slabe și puncte tari. O să vezi exact care sunt avantajele și dezavantajele. Da, este o investiție, dar privește-o ca pe o investiție în site-ul tău, o șansă pentru mai multe colaborări, o consolidare și chiar o îmbunătățire a vizibilității tale. Dacă ești hotărât să mergi mai departe cu site-ul tău, de ce să stagnezi? Fă un pas în față! Merită!

6 Replies to “Ești dispus să investești în site-ul tău?

  1. Interesantă idee. Dar de exemplu, mie mi-ar plăcea să cresc dar cum trec pe un domeniu propriu ce necesită chiar și o minimă investiție financiară în momentul în care sunt studentă și nu realizez niciun venit decat vreo 54 de lei din 6 în 6 luni sau mai rar din cele cateva articole plătite pe care le prind și eu?

    1. sunt site-uri care se ocupa cu advertoriale si faci ceva banuti…conteaza mult domeniul propriu, lumea te vede altfel

  2. Pe lângă faptul că ăştia din jur te văd altfel, orice s-ar zice în online… un domeniu şi un hosting bun aduce stabilitate. Poţi să faci ce vrei şi când vrei tu, cele mai frumoase lucruri în căsuţa ta. Când eşti la blogspot şi la wordpress, e ca şi cum ai sta în chirie fără plată. Eşti mai limitat. Eu oricum mă bucur că ai domeniu! Te pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *