La cât de multe lucruri am citit despre Paula’s Choice, eram pur și simplu nerăbdătoare să încerc unul din produsele lor. Știu că prețurile sunt piperate, am mai răsfoit site-ul, dar dacă toate fetele au zis că merită, înseamnă că merită! Știți bine că sunt adepta lucrurilor mai scumpe dacă efectul acestora se vede repede și este wow. Atunci când am primit la Suceava exfoliantul Skin Perfecting 8% AHA, primul lucru pe care l-am făcut a fost să intru un pic pe site și să mă documentez. Până acum nu am apelat decât la exfoliere fizică sau mecanică, așa că domeniul îmi era puțin necunoscut și nu prea știam ce să fac.

Știam că exfolierea e un pas important în rutina de îngrijire, că efectele se văd relativ repede și că prin această metodă se deblochează porii, se curăță tenul mult mai bine, punctele negre scad în intensitate, iar tenul e mai luminos și pregătit să se hidrateze mult mai bine. De fapt, cu exfolierea chimică, lucrurile stau altfel față de scruburile obișnuite. Dacă acelea se potrivesc în general oricărui tip de ten, aici sunt împărțiți – acizii alpha hydroxy (prescurtat AHA) sunt recomandați tenului uscat și normal, în timp ce beta hydroxy (prescurtat BHA) sunt potriviți pentru tenul mixt sau gras. pH-ul lor ajută la eliminarea impurităților de pe ten mult mai repede, la reînnoirea stratului superior și la pregătirea tenului pentru următoarele etape.

Ce este important de știut: aplicați exfolianții chimici treptat, se recomandă concentrații mici la început și 2-3 aplicări pe săptămână, urmând ca frecvența să crească. Asta pentru a testa nivelul pielii, să nu fiți alergice sau să vi se irite pielea. După exfolierea chimică se recomandă evitarea expunerii la soare și protejarea cu SPF minim 30 pentru evitarea apariției petelor pigmentare. Cum alegeți corect acidul? Păi e simplu, AHA este solubil în apă, BHA este solubil în lipide, adică funcționează mai bine în combinație cu sebumul. AHA curăță la suprafața pielii, nu în pori, iar BHA face și acest lucru, fiind recomandat pentru persoanele cu tendințe acneice.

Pentru mine, primul contact cu exfoliantul Skin Perfecting 8% AHA a fost unul cel puțin interesant! Am primit produsul în format travel-size și consider că asta e o poțiune minunată pe site, cea de a-ți alege produse în formate mai mici, pentru a vedea dacă sunt ok pentru tine. Asta te ajută să nu dai o poală de bani pe ele fără să știi dacă vor avea efect. Produsul se prezintă sub formă de gel incolor și atunci când l-am aplicat recunosc că nu aveam speranțe exagerate. Tocmai îmi storsesem și un coș (da, mai fac chestii din astea, îmi mai terorizez și tenul), am simțit o ușoară usturime, dar care s-a dus imediat. Am aplicat o cantitate extrem de mică – câteva picături, și am lăsat să acționeze peste noapte.

Dimineață am cam avut o revelație – locul unde fusese coșul era complet uscat, a rămas doar o mică pată roșie, iar tenul parcă se simțea mai bine. Nu l-am aplicat zilnic, ci am început treptat, așa că pot spune că efectele în timp sunt vizibile cu ochiul liber! Înainte căutam imperfecțiunile și le găseam foarte ușor, acum parcă am ceva de lucru. Am o zonă pe obrazul drept în care în general apar mai multe puncte negre sau coșuri și acolo chiar sunt curioasă dacă se va mai întâmpla lucrul ăsta! Aștept și voi vedea!

Concluzia mea e că exfolianții chimici sunt clar net superiori celor cu particule abrazive. Acelea au un efect superficial, iar aceștia acționează în profunzime. Da, tenul e mai curat, se simte mai ok, n-am mai observat nici măcar acele coșulețe de la căldură, nimic. Cred că merită investiția. Vreau să văd cu funcționez după terminarea flaconului și dacă e ok, voi lua serios în considerare achiziția!

26 Replies to “Primul meu exfoliant chimic de la Paula’s Choice

  1. Un singur produs am folosit de la PC, dar pentru putin timp si nu am reusit sa-mi fac o parere. Oricum toata lumea le lauda 🙂

  2. Ma tot uit de ceva vreme pe pagina de Facebook a celor de la Paulas Choice si poftesc la tot felul de produse care cred ca ar fi potrivite tenului meu gras, dar recunosc ca ma trage deoparte pretul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *