Ziua bună tuturor! Mi-am amintit că nu v-am povestit cum am petrecut Paștele, așa că am zis că e o ocazie bună. Nu am stat acasă, nu am făcut curat și mâncare cât pentru șapte familii, ci ne-am luat repede băgăjelul și am plecat la munte, la Moeciu de Jos. Da, am plecat sâmbătă după-amiază și ne-am întors luni, a fost scurt, însă a fost bine! A fost un pic obositor, dat fiind faptul că am lucrat full vineri și sâmbătă până la 14:30 apoi am plecat direct, dar a meritat. Nu de alta, dar și vremea a ținut cu noi, așa că era păcat să stăm acasă. Distanța dintre Brăila și Moeciu de Jos e de aproape 300 km și ai mai multe variante de drum – Valea Prahovei, Lepșa-Târgu Secuiesc (mai pe ocolite) sau Întorsura Buzăului. Toate au cam același număr de kilometri, mai mult sau mai puțin.

Ne-am cazat la Pensiunea Urzica, o căsuță foarte faină, cu o curte spațioasă. Am întrebat înainte dacă e ok cu căței, ne-au primit fără probleme. m avut întreg etajul pentru noi, în condițiile în care am fost 3 familii cu 2 copii, un cățel și un papagal. 200 lei pe noapte, ceea ce nu mi se pare rău, mai ales în perioada Paștelui. Condiții faine, curat, căldură și apă caldă din plin. În plus, la parter ai o sală imensă și o bucătărie cu de toate, poți să și speli. În sala de mese, practic, ai și o masă de ping-pong, așa că ai cu ce să pierzi vremea. Bineînțeles, afară ai grătarul.

Ce am făcut noi?

Sâmbătă nu am mai reușit să facem mare lucru, întrucât am ajuns pe la 7, drumul a fost ok și ne-am mișcat bine. Am mâncat și am stat la povești, printre câteva meciuri de ping-pong. Duminică am fost la Bran, este foarte aproape de Moeciu de Jos, la câțiva km, și am vizitat târgurile din fața castelului, dar și părculețul ce face parte din complexul muzeal. Teoretic cică nu ai avea voie cu animale de companie, însă nu am fost singurii. În plus, sunt adepta pungulițelor pentru dejecții, deci nu rămâne nimic în urma noastră.

După ce am ajuns înapoi la pensiune, ne-am apucat de grătar și de mâncare. Programul magazinelor a fost relativ ok, deși multe din ele au fost deschise doar câteva ore. Și când vine vorba de plimbarea lui Aki, am reușit să străbatem destul de mult din stațiune. Deși da, nu e același lucru ca la oraș.

Aki a fost atât de mult pe afară și într-o mișcare continuă, astfel că a dormit neîntors noaptea. Ziua nu prea a avut timp. Dar pare că i-a priit, când am ajuns acasă a recuperat iar o zi de somn. Ce mă bucur e că am prins vreme foarte faină, caldă, doar la întoarcere a fost foarte aglomerat. În rest, merită o escapadă de weekend! Mi-a plăcut mult și cazarea, chiar merită din plin! Într-adevăr, pentru pasionații, se pot face drumeții, excursii, însă noi nu am avut foarte mult timp la dispoziție și nu am mers acolo pentru asta.

2-3 zile de munte și aer curat în mijlocul haosului chiar sunt indicate. De atunci ne facem drum în fiecare săptămână pe undeva, e și păcat să nu profităm de vreme și de timpuri. Până la urmă, cine știe ce ne pregătește viitorul, așa că e bine să vizităm acum tot ce putem. Voi ce ați făcut de Paște? Pe unde v-ați mai plimbat? Aștept idei, sunt binevenite!

11 Replies to “Am făcut Paștele la Moeciu de Jos

  1. Este 0 zonă foarte frumoasă! Am petrecut de multe ori la Moeciu, fie escapade de câteva zile, fie vacanțe sau minivacanțe de sărbători. Mă bucur că ai petrecut frumos!
    Trebuie să ajung ș eu din nou!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *