Iată că am dat gata și a doua carte comandată de la Libris, continuarea seriei Anna în veștmânt de sânge. Am citit-o acum ceva timp și mi-a plăcut, deși este o carte mai mult pentru copii, cu ceva elemente SF și horror, dar nu exagerat. Fata din coșmaruri continuă o poveste de dragoste din lumi diferite, dar o poveste plăpândă, delicată, cuminte.

Kendare Blake are în portofoliu, să zic așa, cărți young fiction, pe care le mai accept din când în când. Mi-a plăcut și Trei coroane întunecate și aștept să văd ce urmează și acolo.

În urma ”bătăliei” dintre Anna și Obeahman și dispariția acesteia, viața lui Cass se învârte în jurul dorului și dorinței de a-și revedea iubita. Începe să o vadă pe Anna, vorbește cu ea, află că este în iad și este torturată, așa că decide imposibilul – să o aducă înapoi. Thomas și Carmel sunt alături de ei, deși au și ei probleme de dragoste adolescentină.

Despre personaje și acțiunea în sine

Pe lângă dragoste de copii, vorbim și de un ordin străvechi, despre pumnalul lui Cass, care pare a fi mai mult decât credea el, și despre sacrificiile pe care acesta e nevoit să le facă. Fata din coșmaruri mi s-a părut un pic mai slăbuță decât Anna în veștmânt de sânge, iar finalul a fost foarte abrupt și foarte rapid. Deși, e adevărat, l-am perceput ca fiind deschis, așa că nu m-ar mira să existe și un volum 3.

Cass este un tip hotărât, dar hotărârea lui e un pic dusă la extrem, dă chiar în încăpățânare. Ținând cont că nu e decât un copil, dragostea pe care o susține el nu e chiar atât de mare, doar proporțiile ei par așa. Anna, în schimb, nu mi-a făcut o impresie prea grozavă în acest volum. Da, este un pic minimalizată, fiind torturată în iad, dar finalul mi-a schimbat complet părerea despre ea.

Fata din coșmaruri este o carte un pic trasă de păr, dar pentru fanii genului, ar putea fi ok. Mai ales pentru cei care au așteptat continuarea poveștii! Vouă cum vi se pare ideea? Agreați acest gen sau preferați ceva mai matur?

2 Replies to “Recenzie – Fata din coșmaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *