Neața bună, oameni frumoși! Stați un pic, să mă dezmorțesc și să îmi aduc aminte de tot zahărul ingerat în weekend, ca să pot trece mai ușor peste ziua de azi. Se anunță ședințe, puțin circ, dar sper să fie bine până la urmă. Concomitent cu Street Food Festival, în Brăila a avut loc Festivalul Dulciurilor. Nu zic, poate că suprapunerea asta nu a fost cea mai inspirată, dat fiind faptul că acolo a fost full, dar deh… Am fost inițial vineri seara, dar am rămas dezamăgită de cât de puțini oameni erau, și de faptul că unele căsuțe erau închise, asta deși programul era până la 9 sau 10. Alminterea vrem schimbare… dar nici nu susținem asta în vreun fel! Totuși, duminică am revenit și chiar am avut surpriza plăcută de a vedea ceva populație.

De cumpărat? Multe și variate! Vineri seara am avut neplăcuta surpriză să nu găsesc toate căsuțele deschise, dar duminică a fost o zi foarte frumoasă, caldă, plăcută, cu soare, și era totul la vedere. De la clătite, gogoși, vafe, multă miere și produse apicole, până la Ice Kurtoș și limonadă, toate păreau excelente! Să nu vă gândiți că am luat din toate, dar am făcut ceva ravagii în portofel. Da, m-am scăpat, cum s-ar zice, la oala cu ”smântână”.

Au fost multe și pe alese! Dar vă zic sincer că prețurile mi s-au părut cam umflate. De exemplu, fagurii cu cacao, 8 lei suta de grame? Really? Adică pe bune acum, nici la Food street nu au fost așa, și parcă tot te săturai. Mnah… în fine. Am găsit și câteva lucruri pe care le-am vrut și le-am cumpărat.

Cu ce m-am delectat la Festivalul dulciurilor

Mi-am luat vineri seara o limonadă cu ardei iuți, un Ice Kurtoș, care a fost genial, bun, plin, cu de toate (cel de la Galați de la Kooltoș a fost apă de ploaie, și mai scump…) Sî nu uit de un fagure de miere și niște fursecuri cu miere pe care nu am mai apucat să le pozez.

Duminică a fost prada mai generoasă. Încă un pahar de limonadă, logic, o cafea cu scorțișoară, nuci cu cacao, o vafă și o porție de gogoșele. Mult topping pe ele? Mneah…nu prea! În schimb, vafa a fost ok. Mi-era dor de nucile de la Alfino, îi știu încă de pe vremea NaturalVit, au fabrica aproape de vară-mea, iar cumnatul meu a lucrat de acolo, deci știu cât de bune și accesibile sunt produsele lor. Cât despre cafea, am înțeles că magazinul este undeva la Piața Concordia, o să caut după ce termin cafeaua :))

Per ansamblu, zic că pentru prima ediție A Festivalului Dulciurilor a fost ok. Mai aștept! Sper să se mărească și numărul de participanți. Am constatat că multă lume tot la Carrefour trăgea, unde, să mă scuze cei vizați, dar nu mai e zona de food dinainte, s-a stricat complet… Lumea nu era foarte dispusă să dea mai mulți bani pe un borcan cu miere, se limita strict la 10 lei aia pe care îi dă în market, unde vorbim de apă cu zahăr. Păcat! Încă nu suntem suficient de educați să mâncăm bine. Dar, despre toți, numai de bine! Mulțumim! Mai vrem dulce, și repede!

21 Replies to “Am fost și la … Festivalul Dulciurilor, ediția I

  1. Un un Ice Kurtoș, va rog… nu am mancat niciodata dar am eu un feeling ca e ceva delicios, care mi-ar placea. Parca suna mai frumos ” festivalul dulciurilor” decat “festivalul carnatilor”, 😀

  2. Vai de mine ce -a fost acolo!!!
    Draga mea, nici nu știu la ce să mă opresc, ce spun eu opresc, ce să iau mai repede.
    Dar știi ceva, stau cam prost cu glicemia, prin urmare, bine că nu am fost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *