Ziua bună, oameni dragi! Acum vreo lună cred c-am pomenit că am primit un kit de supraviețuire de la Electrica, dar nu v-am spus ce și cum stă treaba cu el. Dacă n-am făcut-o, să-mi fie rușine, pentru că în toată nebunia cu cosmeticele și cărțile, cred că ceva informații referitoare la situațiile de urgență sunt binevenite! Tocmai de aceea, platforma http://fiipregatit.ro mi s-a părut o idee bună de când am accesat-o!

Ce faci tu în caz de cutremur? Sau în caz de ger? Cum procedezi în cazul în care un copil este abuzat sau lovit? Platforma națională pentru situații de urgență este concepută exact pentru acest lucru – situații critice, care te pun în dificultate și asupra cărora poate nu știi să intervii. Tocmai de aceea, cele 16 ghiduri – de prim ajutor, pentru avalanșă, inundație, alunecare de teren, furtună, electricitate, ger, cutremur, incendiu, caniculă, accident nuclear, violență copii, violență domestică, furt din mașini, furt din locuință sau din buzunare, te ajută să faci lucrurile care trebuie în momentele imediat următoare.

Aplicația DSU este cea care te avertizează despre situația din trafic, starea meteo sau calamități naturale în timp util. Cred c este foarte important să prevenim și să fim preveniți mai repede decât să intervenim. Cred că fiecare trebuie să știe ce are de făcut în cazul situațiilor extreme și să aibă un minim de cunoștințe, dar și un rucsac echipat. Tocmai de acesta s-a îngrijit Electrica și mi l-a trimis, ca în cazul în care voi fi nevoită să trec printr-o situație delicată, să am baza pregătită.

Pe lângă rucsacul propriu-zis, am găsit în interiorul său o păturică, o sticlă pentru apă, o agendă și-un pix, o lanternă cu dinam, un stick de memorie, un fluier și o baterie externă. Bineînțeles, este un kit simbolic de ”supraviețuire”, dar adevărata trusă de supraviețuire trebuie să cuprindă apă, alimente neperisabile și pentru care nu este necesară pregătirea termică, îmbrăcăminte și încălțăminte, un sac de dormit, o trusă de prim ajutor, aparate utile – radio, lanternă, fluier, telefon acumulator și cablu, articole de igienă și acte personale. Tot pe platformă găsiți planul familiei, un organizator care trebuie păstrat eventual în mai multe locuri.

Niciodată nu ești prea precaut! Și sunt de părere că trebuie să previi mai repede decât să tratezi. Asta se aplică și-n situații de urgență, când kitul de supraviețuire și cunoștințele minime pot face diferența! Tu ești pregătit în caz de forță majoră?

 

38 Replies to “Fii pregătit pentru situații de urgență!

  1. Sa stii ca a fost o vreme in care eram obsedata de cutremure si aveam intotdeauna puse de o parte medicamentele, apa si tigarile si bricheta 😀 Astea mi se pareau mie indispensabile. La tigari am renuntat asa ca trebuie sa le inlocuiesc. Voi tne seama de sfaturile tale.

  2. Sa stii ca nu imi era cunoscuta acesta platforma, probabil trebuie sa fie mediatizata mai mult mai ales pentru situatiile care sunt considerate catastrofe. E mai bine sa fii pregatit!

  3. Nici nu vreau sa ma gandesc la un cutremur din acela periculos pentru ca totul ar fi mult prea complicat si greu de supravietuit. Imi place acest rucsac si pana la problema pentru care este creat … m-as bucura de el

    1. nici eu nu vreau sa ma gandesc la situatii de genul, eu m-am speriat foarte tare acum 3 ani jumate, cand a fost cutremurul ala maricel prin toamna… d-apoi ceva mai mare…

  4. E foarte bine sa punem raul inainte si sa fim pregatiti. Sunt o optimista incurabila si cred ca nimic nu mi se poate intampla.

  5. De multe ori m-am gandit ce as lua cu mine in caz de calamitate, adica ce ar trebui sa iau repede inainte de a incerca sa ma salvez, ca in situatiile critice nu cred ca as mai fi in stare sa gandesc limpede. Nici nu sunt genul care se agata de lucruri, dar logic vorbind avem totusi nevoie de cateva chestii. Din kit-ul despre care ai scris tu mi-am dat seama ca niciodata nu m-am gandit la fluier si mi se pare un obiect extrem de bun in situatii de urgenta. Foarte util materialul tau!

    1. prima data, cand am dat cu ochii de el, ma uitam si eu crucis. dar sa stii ca pe parcurs mi-am dat seama ca daca m-as pierde sau as fi intr-un loc foarte ascuns, mi-as dori ca cineva sa ma gaseasca…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *