Câinii sunt cei mai buni prieteni ai omului. Acesta e un lucru bine știut, dar poate de cele mai multe ori ratăm să le asigurăm cele mai bune condiții. Nu pentru că am dori lucrul acesta, ci din neștiință. Alegeam cea mai bună mâncare pentru ei, de la hrană uscată la cea umedă, dar și recompense sau jucării. E important să știm că prietenii noștri sunt hrăniți bine, cresc în condiții optime și sunt educați. Nu îi putem lăsa de izbeliște, dat fiind faptul că locuiesc în aceeași casă cu noi și sunt, practic, ca și copii noștri. Despre Aki v-am mai povestit și știți foarte bine că de el am cea mai mare grijă. Totuși, câți dintre voi folosesc suplimente nutritive pentru câini? Ce sunt acestea și când le administrați?

De la suplimente ce ajută la întărirea imunității la îngrijirea blănii, de la ajutoarele pentru sistemul osos și al articulațiilor până la produsele pentru purici, căpușe sau cele pentru calmare, toate vin cu prospect și trebuie utilizate conform indicațiilor. Părerea mea e să nu folosiți produse doar de amorul artei și să nu suprasolicitați animăluțul. Folosiți doar suplimente recomandate de medic și întrebați înainte să introduceți ceva nou în dieta lor. Nu de alta, dar e posibil să aibă deja doza zilnică de vitamine și minerale asigurată. Și chiar dacă lipsa lor face rău, la fel se întâmplă și în cazul supradozei.

Uleiul de somon – beneficii multiple pentru prietenii blănoși

Acest supliment alimentar e unul din cele mai benefice pentru blănoși. Este ușor de administrat și se recomandă atât câinilor, cât și pisicilor. Uleiul de somon conține acizi grași, omega 3 și omega 6, care ajută la dezvoltarea normală. Protejează sistemul cardiovascular, reduc nivelul colesterolului și ajută circulația sanguină. Totodată, este foarte benefic pentru sistemul osos și pentru articulații, fiind recomandat și câinilor de vârstă mai înaintată. Pe lângă aceste beneficii interne, uleiul de somon are rezultate și la exterior – blană mai strălucitoare și mai sănătoasă și piele fără iritații.

Supliment Repelent Anti Paraziti pentru Caini si Pisici VetIQ Flea Guard – fără purici și căpușe

Suplimente naturale, potrivite atât pentru câini, cât și pentru pisici, ce țin la distanță puricii și căpușele. Da, știu, pastilele împotriva paraziților externi nu sunt dintre cele mai sănătoase, astfel că ficatul blănoșilor e suprasolicitat. Dar pe durata iernii, cel puțin, putem lua o pauză de la acele pastile puternice și putem folosi genul acesta de suplimente naturale. Mi se par mult mai ok, mai prietenoase cu organismul și mai ușor de administrat.

În plus, pe lângă înlăturarea puricilor, ajută și la menținerea sănătății blănii. Previne și apariția mirosului neplăcut, ceea ce e un mare plus. Toată lumea care aude că avem animal de companie, întreabă din prima – Dar nu miroase a câine în casă? Nu, nu miroase, o dată ce ai grijă de el și îi păstrezi igiena.

Cred că e foarte important să găsim un magazin care să ne ofere tot ce avem nevoie pentru animăluțul nostru. Fie că e vorba de câini, pisici, de pești sau de rozătoare, toate au nevoie de hrană – umedă sau uscată, de produse de curățare sau de jucării / adăpost. Aki, de exemplu, primește câte o comandă de hrană cam la fiecare 3 luni. Și asta înseamnă sac de 12 kg de boabe și hrană umedă sub formă de conserve. Mănâncă o dată pe zi, dar mai primește și recompense. Nu uitați de deparazitarea internă sau externă, nu uitați de vaccinurile anuale. Și nu neglijați consultațiile veterinare. Dar pe lângă problemele grave, gândiți-vă cum să le faceți viața frumoasă în fiecare zi.

Am pentru voi și o recomandare :

Red Way S.R.L

Sediul Social: Piata 1 Mai Nr.1-2, Cluj-Napoca, Cluj

Sau mai bine, spus, Buddies.ro, un magazin online care cuprinde o gamă extrem de variată de mâncare, jucării și suplimente. Găsiți asistență 24/7 pe adresa de e-mail contact@buddies.ro, dar și pe chatul de pe site. Să nu uităm de telefonul 0373-760-371 , deschis de luni-vineri, între 9-18. Nu ezitați să aveți grijă de prietenii voștri. Voi aveți familie, prieteni, ei vă au doar pe voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *