Ziua bună, oameni dragi! Ieri s-a deschis primul festival de street food din zona noastră, așa că n-am putut rata ocazia de a fi acolo și a încerca ceva bun! Chiar dacă evenimentul nu are loc în Brăla, ci la vecinii gălățeni, avantajul e că ajungi extrem de repede pe dig, eu nu fac mai mult de 10-15 minute (în situații extra, când e full). Cum băieții erau toți disponibili ieri, i-am cooptat și am plecat pe la 7 seara de acasă. Când am ajuns, șoc și groază! Era full jumate din Domnească și toată zona din jurul Grădinii Publice, unde are loc festivalul. Dar, cu răbdare, găsiți locuri de parcare pe străzi lăturalnice sau dacă sunteți chiar din Galați, vă sugerez să veniți pe jos/ cu autobuzul. E mai sigur așa! Festivalul de Sreet Food e prezentat de nume mari, Kaufland, Staropramen, Why not us și Flavours.

A fost extrem de aglomerat și în Grădină. Locul e micuț pentru amploarea acestui eveniment, asta s-a văzut din prima. Dar am apreciat foarte mult mesele, chiar și cele improvizate – gen butoaie de metal, și pubelele de gunoi. Nu mi s-a părut dezastru în urmă – iar big like pentru cei prezenți. De mâncat… o la la, serios că ai de unde alege, dar nu știi ce să alegi! De la mâncare japoneză, tempura, grill, barbeque, buergeri care mai de care, mâncare mexicană, mâncare bavareză, raci și fructe de mare, până la dulciuri – câteva, dar bune, toate îți iau ochii. Ai vrea să le mănânci pe toate, fără excepție! Nu am mai fost niciodată la un festival de street food, așa că experiența mi s-a părut copleșitoare!

Am avut de unde alege, prețurile sunt decente, cam 20-30 lei porția de ce alegi (și mai scumpe, mai ieftine nu prea), iar la deserturi pleacă de pe la 10 lei.

MEAT BUSTERS – PROSECCO VANZĂ GERMANGRILLMOBIL BY BĂTRÂNUL SASFRITTENMOBIL BY BĂTRÂNUL SASCAMIONETTA – CIMBRURED BARNALIOLIMR CANNOLI – NORI YAKITORIDUMA’S VAN – MORITZ EISSWITCH EATPOKKAFOR GOVIA GOFRERIALA NU ȘTIU CINE – TEMPURA – THAICE CREAMCHURROS BY POKKA GOODFELLAS – URBAN FLAVORS – TAVERNA RACILOR ROMANIAN BURGERS – CHICKEN CONE UMAMI TEXES BROTHERS BARBEQUE BAO VAN MIXOLOGY – COT COT – REWINE – CRUSH – LA STRADA GYROS – 11 BURGER – ELEMOZSIA – THE CODFATHER – FAMOUS WAFFLES – KOOLTOȘ – SHANGHAI – SMKD – CRĂPELNIȚĂ

Cam astea-s numele food truck-urilor, o să vă învârtiți printre ele minim o oră până să vă hotărâți la un fel de mâncare! Noi așa am făcut 😀

Ce am mâncat la Street food Festival

Cârnat bavarez de la Grillmobil by Bătrânul SasBurger cu ciolan by Elemozsia Mexican fries by Duma’s Van Cartofi grecești by Grillmobil Waffle cu Nutella și caramel by Famous WafflesBurger by Elemozsia

Burger by cimbru

Oameni buni, jur că nu pot să spun care a fost mai bun! Vă dați seama că am gustat din toate! Burgerii de la Elemozsia sunt sățiosi, cartofii au usturoi mult, dar plăcut, se topesc în gură! Cartofii mexicani mi-au plăcut maxim, au fost alegerea mea, au avut brânză, chilli con carne și sos iute. Yummy! Cârnatul bavarez a fost interesant, la fel și cartofii, au avut un sos de piper delicios. Burgerul de la Cimbru a avut în interior carne fragedă, făcută pe grătar chiar atunci, care a fost wow! Vafa nici nu mai spun. Caldă, dulce, moale, a fost finalul perfect!

Street Food Festival e originar din Cluj și pleacă spre Iași. Sincer, aș pleca cu ei. Aș da cu matura zi de zi și aș face curat, numai să mănânc din chestiile astea divine. Cum era aia, curcubeu pe cerul gurii? Puțin zis! A fost de vis! Aș mai da o tură, dar nu știu dacă mai ajung până duminică. Anyway, vă recomand cu drag să mergeți! Sunt și concerte, și proiecții de film… Deci dacă vreți să vă bucurați de mâncare și băutură bună, de timp de calitate și de bună dispoziție, aici e locul – Grădina Publică din Galați!

30 Replies to “Am fost și la… Street Food Festival Galați

  1. Waaa… Eram fixată pe ideea de a nu merge, dar deja îmi plouă în gură de când am văzut cartofii mexicani! Dohh… Trebuie sa trag si eu o fuga! :))

  2. Eu as fi incercat mancare asiatica cat mai diferita de mancarea europeana.Chiar as vrea sa gust mancare de a lor autentica, am inteles ca e diferita de ce se prepara in Europa ca fiind mancare asiatica.

  3. Burgerul ala arata tare bine si recunosc ca ai facut niste alegeri tare interesante. Am fost si eu vineri la eveniment si mi-a placut. Nu pot sa mint ca nu a fost frumos, ca a fost frumos ca s-a intamplat asta in orasul nostru doar ca mie mi s-au parut mari preturile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *