Am rămas un pic în urmă cu lecțiile de la Eurocor, luna asta parcă a fost extrem de aglomerată, deși Crăciunul nu a fost decât săptămâna asta. Ba team building, ba deadline-uri la muncă, ba o agitație în aer, și uite că abia-abia am reușit să mai fac poze după standarde. Așa cum bine zicea Ioana, ar fi bine să vă arăt și vouă cum am evoluat în ale fotografiei, dar sincer, mă descurc cam greu în ultima perioadă, aștept și lumină mai bună, și să treacă toată nebunia cu sărbătorile. Nu de alta, dar starea mea va fi mult mai bună. Lecțiile 15-16 au fost destul de interesante pentru mine, pentru că au abordat fotografia de produs, dar și cea a naturii vii, respectiv animale, păsări, insecte.

Lecția 15

În principiu, fotografia de produs trebuie să fie destul de simplă, să scoată în evidență trăsăturile dorite, să nu aibă umbre sau distorsionări. Instrumentele necesare unor fotografii reușite sunt destul de complexe. În general, acest tip de fotografii se execută în studio, mai rar în exterior. Așa că o masă pentru obiecte, un cub de lumină, trepied sau un obiectiv potrivit, nu sunt de neglijat.

Un caz aparte îl reprezintă obiectele care lucesc sau planurile strălucitoare. Aici e important să știm cum să așezăm corect sursele de lumină ca să nu obținem o supraexpunere. Și fotografia corporativă intră tot la capitolul fotografie publicitară, dat fiind faptul că ajută la formarea imaginii companiei.

Lecția 16

Fotografierea animalelor îmi este cea mai dragă, și cred că asta se și vede. Nu de alta, dar am zeci, dacă nu sute de poze cu Aki. E destul de complicat să surprinzi animalele într-o ipostază potrivită, dar să fie și liniștite. Eu fac fotografii bune cu el doar când doarme :)) Și cele de când era mic erau mai ok, acum parcă nu mai are stare.

Mai ușoară mi se pare macrofotografia, adică fotografierea de la mică distanță. Aceasta o aplic mai ales în cazul insectelor. Și chiar ies niște cadre tare faine!

Informațiile din acest modul au fost extrem de interesante, iar fotografia de produs sunt sigură că reprezintă o prioritate pentru orice blogger. Sau ar trebui să fie. Asta pentru că ne ajută pe noi să scoatem în evidență acele produse pe care vrem să le promovăm. Mi se pare extrem de important să nu ai fotografii blurate, mișcate, prea luminoase sau dimpotrivă. Voi credeți că un astfel de curs ar fi util celor care vor să facă blogging de calitate?

22 Replies to “Fotografia de produs – subiect de interes pentru bloggeri

  1. Cu siguranță acest curs este extrem de folositor pentru orice blogger, și nu numai. Îmi place să fac fotografii și-mi doresc să fie cât mai frumoase și clare. Cursul va fi cadoul meu de an nou! Mulțumesc de sfat!
    Sărbători cu bine și un an nou plin de bucurii și multe fotografii de calitate!

  2. fix la pozele pentru blog si social media m-am gandit si eu cand am ales sa incep acelasi curs de fotografie de la eurocor, doar ca eu nu l-am putut duce pana la final pentru ca erau multe lucruri pe care nu le intelegeam. Stiu, sunt prostanaca, dar…

    1. nu mai zice asa, ca serios ca te bat! fiecare depinde mult cat este pasionat de asa ceva. la tine probabil de-asta nu s-a lipit, esti pe genul mai practic decat teoretic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *