Ziua bună, oameni dragi! Nu am mai scris de mult despre ce progrese am mai făcut referitor la cursul de fotografie digitală. Am tras un pic chiulul și am întârziat o idee cu teoria, dar și cu practica. Sper ca în perioada următoare, când o să fie mai cald afară, să ies mai des la pozat. Nu de alta, dar am în plan un proiect, zic eu simpatic, pe care vreau să îl duc la bun sfârșit. Dar pentru asta am nevoie de timp, răbdare, și ceva vreme bună. Cursul de Fotografie digitală de la Eurocor chiar mi-a adus cunoștințe în plus și mă va ajuta să fac poze mult mai bune de acum încolo.

Lecția 23 – trucuri și efecte artistice

Lecția 23 este despre trucaje și efecte artistice. Mi se pare o lecție destul de interesantă, deși nu am avut încă ocazia de a pune în practică noțiunile teoretice. Ideea de a fotografia obiecte ce reflectă și redau peisajul din jurul lor mi s-a părut super și știu sigur că dacă am ca temă să aplic vreun efect, acesta va fi cel ales!

Nu mă deranjează nici fotografierea printr-un vizor, mi se pare că și acesta e un efect deosebit. Din această lecție am aflat că există o mulțime de metode și efecte pentru a scoate o poză din anonimat. Fără efort și fără bătăi de cap, fără a fi nevoie de aparate speciale sau cine știe ce minuni costisitoare.

Lecția 24 – lucrul cu imaginile digitale

Aici deja intrăm pe partea tehnică și învățăm să ne jucăm cu imaginile transferate în calculator. Sunt multe opțiuni, multe programe pe care le putem folosi, astfel că avem nevoie doar de timp. De exemplu, eu nu știam de formatul RAW până să încep să acest curs. Acesta se pare că e cel mai recomandat pentru prelucrarea imaginilor. Presimt că mai am multe de învățat la acest capitol, dar nu pot decât să mă bucur și să aștept următorul modul cu informații utile.

Recomand cursurile prin corespondență de la Eurocor întrucât au o gamă variată și chiar merită! Afli o mulțime de chestii noi și devii mai bun în ceea ce faci cu fiecare lecție parcursă! Voi ce hobby-uri aveți? Ce cursuri v-ar plăcea să faceți?

42 Replies to “Lecțiile 23-24 din cursul de Fotografie digitală de la Eurocor

  1. deci pentru asta era formatul ala RAW ca nu stiam eu de ce in aparatul meu apar toate pozele de doua ori, o data in format JPG si a doua oara in format RAW. Sa anulez naibii setarea, ca nu am eu nevoie sa editez. Nu ma pricep.

    1. eu zic ca toti avem nevoie de un astfel de curs, fie ca suntem bloggeri sau pasionati. e bine sa stii si chestii teoretice, nu doar sa le faci din ochi

  2. Poți scoate o poză foarte frumoasă chiar și din cea mai proastă lumină dacă editezi în RAW, totuși necesită puțin timp să înveți Lightroom sau Photoshop. La poze de produs e mai simplu totuși decât la cele de peisaj sau portrete.
    Spor la învățat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *