Ziua bună, oameni frumoși! V-am tot ținut în priză în ultima perioadă pe Instagram cu câteva poze, care de care mai frumoase, zic eu. Una din ele, care v-a atras atenția, a fost cea cu săpunul cu lavandă de la Apidava. Adevărul e că și mie îmi place tare mult design-ul său! Pentru că am avut timp la dispoziție pentru a testa cosmeticele cu miere, vreau să vă împărtășesc părerile mele. De la Brander și Apidava am primit pentru a testa două produse naturale, și anume un săpun cu miere și lavandă și crema nutritivă pentru mâini cu miere, propolis și ceară de albine. Pe lângă ele, eu mai am și gomage-ul cu miere, argilă și extract din sâmburi de măsline, așa că îl voi include în acest articol.

Cele trei produse de la Apidava sunt naturale, conțin o cantitate mare de produse apicole în compoziție, ceea ce are efecte benefice. Dar să le luăm pe rând! Crema de mâini nutritivă are în componență miere, propolis și ceară, ceea ce duce la hidratarea intensă a pielii și la crearea unei unui strat protector la nivelul epidermei. Asta înseamnă o acțiune mai puțin intensă asupra mâinilor, ele fiind protejate de ”bariera” creată de ceară și de propolis. Vine într-o cutiuță de 50 ml, are un miros specific produselor apicole și intră foarte repede în piele, ceea ce e un mare plus, nu-mi place să insist prea mult. Da, are în compoziție parfum, dar e ultimul pe listă, așa că presupun că nu e în cantitate prea mare.

Gomage-ul conține miere, argilă, extract din sâmburi de măsline, ulei de Jojoba şi ulei din sâmburi de struguri, vine tot într-un borcănel de 50 ml și are în compoziția sa particule fine de exfoliant. Mirosul este același, nu neplăcut, ci specific. Curăță tenul, eu îl folosesc de 2-3 ori pe săptămână și nu am avut probleme cu iritațiile sau altceva. Într-adevăr, pare să lase o peliculă ușor uleioasă după clătire, dar senzația dispare atunci când vă ștergeți. La fel, parfumul e ultimul pe listă.

Ultimul, dar nu cel din urmă, cel care a stârnit ”valuri în tribune”, să zic așa, este săpunul cu lavandă. Este cel mai fain săpun solid folosit de mine până acum! Și o spun eu, o ne-iubitoare de lavandă. Nu mi-a plăcut niciodată mirosul, am evitat cât am putut. Ei bine, acest săpun mirosea chiar și prin ambalaj, și are o aromă atât de plăcută și neartificială, încât am zis că merită o șansă, deși îmi era milă să stric frumusețe de desen. Hidratează tare bine și-mi vine să mă spăl încontinuu, numai să-l miros. Lavanda are proprietăți anti-inflamatoare, antiseptice și antifungice. Ea ajută la vindecarea țesuturilor, reduce cicatricile, iar aroma sa ajută la relaxare.

Sunt curioasă dacă și voi ați încercat până acum cosmetice și produse de îngrijire pe bază de miere și substanțe provenit de la albine și cum vi s-au părut. Vă invit și pe pagina Apidava, unde sigur veți găsi informații utile și veți fi tentați atât cu aceste cosmetice, cât și cu miere pură. Sunteți și voi de acord că frumusețea începe în primul rând cu apă și săpun?

38 Replies to “Frumusețe naturală cu apă și săpun

  1. Da. Articolul tau mi-a adus aminte de o lozinca: Inainte de parfum, da cu apa si sapun. 🙂 Si mie imi plac produsele pe baza de miere si vreau sa incerc gomage-ul de la Apidava deoarece sunt indragostita de astfel de produse.

    1. sa stii ca e super gomage-ul, ti-l recomand cu drag! cam asta a vrut sa fie si mesajul meu, curatenie inainte de toate 😀

  2. N-am mai folosit de foarte mult timp sapun solid, dar cel mov ma atrage. As vrea sa-l incerc. De la Apidava am folosit pana acum doar diverse sortimente de miere. N-am incercat si cosmeticele lor

  3. Sotul meu a consumat pana acum 2 cutii de crema de maini. Am luat mai multe acum vreo luna, dupa ce el mi-a zis ca e cea mai misto crema de maini la banii astia. Mai avusese ceva care hidrata la fel de bine si lasa o pelicula protectoare, dar la un pret de vreo 4 ori mai mare.

    1. sa stii ca si mie imi place la nebunie, fata de alte creme mai scumpe, asta chiar face mult mai mult decat promite!

    1. 🙁 eu n-am avut problemele astea, zau iti spun! chiar sunt mega incantata de sapun, iar de crema nici nu mai zic!

  4. Cum ar putea o Albinuta Magica sa nu iubeasca produsele apicole? De la Apidava am mai luat produse de ingrijire de la targurile de profil. Sunt excelente. Ce imi face mie cu ochiul? Gomage-ul acela.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *