Dacă și voi v-ați gândit că dacă aveți un aparat, gata, mâine mergeți la nunți să vă angajați, vă zic de pe acum că și eu m-am gândit la asta. Și m-am lăsat păgubașă pe cât de repede mi-a venit în cap. În primul rând pentru că ai nevoie de niște echipamente wow, din cele profi, nu jucărie, pentru că pe lângă un DSLR se recomandă să-l aveți și pe al doilea, de rezervă, seturi de acumulatori, obiective de schimb, și tot felul de accesorii care să dirijeze lumina, plus cunoștințe vaste de editare. Cine se gândea? Credeați că e așa ușor, apeși declanșatorul și gata? Da de unde! Un fotograf profesionist poartă pe umeri responsabilitatea ca pozele de la un eveniment să iasă impecabile, iar cei ce l-au angajat să fie mulțumiți.

Cam despre asta este vorba și-n lecțiile 12-13 ale cursului de fotografie digitală de la Eurocor, despre fotografia de la evenimente și despre reportaj. Dacă fotografiile de nuntă pot fi regizate, reportajul presupune multă promptitudine și entuziasm din partea celui care realizează fotografia. El trebuie să surprindă emoții și trăiri inedite, să capteze acel ceva.

Un eveniment presupune destul de multe probleme, de la lumina nepotrivită până la aranjarea unui grup mai mare. Plus că amintirile trebuie să fie vii, și chiar dacă au fost regizate, să pară naturale. Nu mai sună atât de simplu, nu? Fotograful nu trebuie să intervină în desfășurarea acțiunii, ci să surprindă momentele fără a perturba evenimentul.

Chiar dacă reportajul pare ceva mai ușor de făcut, și el are regulile sale. Cea mai interesantă mi se pare fotografia de tip street-photo, care surprinde exact oamenii din stradă, într-un mediu natural. Îmi pare că ies imagini foarte faine!

Cum arată o temă din cursul de fotografie?

Și ca să vedeți cum arată și o temă, trecând de testul grilă, la care hai să zici că mai bagi un ochi în carte… Nu devii fotograf profesionist peste noapte, fără cunoștințe de bază și practică multă! Tocmai asta e ideea, să iei contact cu cât mai multe situații. Trebuie să faci cât mai multe fotografii, până simți că iese ce trebuie.

Voi ce cunoștințe vreți să dobândiți sau să aprofundați? V-ar plăcea să lucrați ca și fotograf profesionist? Mie da, deși sunt conștientă că pe lângă timp, e nevoie de mult talent și un ochi format!

4 Replies to “Te gândești să devii fotograf profesionist?

  1. Interesant cursul pe care-l urmezi. Am studiat si eu cu Eurocor si am fost tare multumita de experienta, astfel ca in prezent tocmai m-am inscris la un alt curs (de machiaj). Cred ca toamna e perioada perfecta pentru studiu, ca din cauza vremii neprietenoase avem mai putine activitati outdoor, deci un pic mai mult timp liber.

  2. teoria ca teoria, dar practica ne omoara in orice domeniu, chiar si cel al fotografiei. Dupa doar 3 module ale cursului, eu am invatat sa apreciez mai mult munca unui forograf profesionist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *