Ziua bună, oameni faini! Ultimul titlu al (deja) celebrei Agnes Martin-Lugand a intrat în posesia mea la începutul lunii noiembrie și a fost devorat în circa și aproximativ 3 ore. Pur și simplu, cam așa se întâmplă de fiecare dată când apare o carte a sa. Găsește puterea să mergi mai departe este, ca de fiecare dată, un îndemn la viață. Un îndemn să continui și să te bucuri de ceea ce ai. Of, simt că spun asta la fiecare carte a sa, dar e ca-n reclama aia – Ce să fac dacă mă simt mai bine? Așa și eu, ce să fac dacă asta e plăcerea mea vinovată? Nu sunt eu mare fană a cărților romance, nici măcar a dramelor, dar clișeele astea ale ei… mă devastează, jur! Am un amalgam de emoții și abia aștept să trec de fiecare pagină.

Ava, soție și mamă fericită, își așteaptă soțul din călătorie. Toate lucrurile par să fie normale, viața se întâmplă firesc, ea la galeria de artă pe care o deține, el la clinica veterinară pe care o conduce. Doar că într-o seară, Ava primește o veste groaznică – Xavier a avut un accident și este internat în spital. Problema este că dispoziția lui se schimbă complet. În cadrul accidentului, Xavier a rănit o femeie. Iar asta îi aduce mustrări de conștiință, nu îl lasă să se recupereze.

Găsește puterea să mergi mai departe

Iar Ava asta încearcă să facă. Conduce galeria mai departe, are grijă de copiii săi și de casă. Dar în același timp, face cunoștință cu soțul femeii accidentate de Xavier. Iar între cei doi se naște o pasiune incontrolabilă. Poate pentru că sunt în aceeași situație. Poate pentru că se simt respinși de cei implicați în accident, care par să nu se gândească decât unul la celălalt. E o situație stranie… dar destul de probabilă. Deși îmi pare rău că finalul a fost așa. Părerea mea, l-aș fi schimbat la 180 de grade… Deși da, Ava nu contenește să se sacrifice pentru ceilalți. Ea nu e capabilă să se gândească la ea. Asta ar fi ceea ce i-aș reproșa.

Găsește puterea să mergi mai departe este disponibilă pe site-ul Libris alături de celelalte titluri ale autoarei. E o lectură ușoară, e adevărat. Poate e și banală. Și asta e adevărat. Dar nu are cum să nu îți meargă la suflet. Clieșeu, neclișeu, e o poveste faină de viață, prin care poate trece oricine. Și e bine să vezi și alte perspective. Voi ați citit vreo carte scrisă de Agnes Martin-Lugand?

2 Replies to “Cartea săptămânii – Găsește puterea să mergi mai departe

  1. dupa titlu, as fi putut jura ca e o carte din categoria dezvoltare personala. Tot ii lauzi tu cartile tipei asteia, dar mie nu imi vine sa atac niciuna. Nu-mi spun nimic titlurile si… stii ca eu sunt superficiala la capitolul asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *