Neața bună, oameni dragi! Nu v-am mai scris de multicel o recenzie, nu-i așa? Asta pentru că o dată ce m-am chinuit cu o carte aproape o lună, n-am mai avut timp nici de altele. Dar acum am făcut cele mai bune alegeri și am devorat efectiv 2 cărți în vreo 3-4 zile. Da, m-au captivat! Și-s genuri diferite, dar ambele au primit 5 stele pe Goodreads, deci vă dați seama că mie chiar mi-au plăcut! Geometria iubirii este o carte romantică, total diferită de stilul meu obișnuit, dar intriga m-a atras suficient de mult încât să-i dau o șansă. Și i-aș mai da și-a doua oară! Dragostea te face să visezi, te schimbă complet, dar atunci când ești pusă în fața unei alegeri, ce faci? Julie este o tipă de vreo 30 de ani, care are o relație stabilă cu Ben, un viitor profesor la Princeton. Cei doi au o legătură monotonă, dar ideală, stabilă, sigură, nimic pare că nu-i poate separa. Au deja 10 ani împreună, au încredere unul în celălalt, își dau chiar acordul pentru a locui în orașe diferite și a se vedea la ceva timp. După 10 ani, totuși, cei doi nu sunt căsătoriți și nu au de gând să facă un copil, cel puțin momentan, întrucât Ben se pregătește de examenul de titularizare.

Iminent parcă, Julie îl reîntâlnește pe Michael, cel mai bun prieten al lui Ben din facultate, cu care a experimentat un sărut în urmă cu ceva timp și față de care a simțit mereu o atracție. Totuși, ea trebuie să aleagă între imprevizibilitatea lui Michael și stabilitatea alături de Ben. Un amalgam de sentimente și de gânduri o năpădesc, iar la petrecerea de Crăciun face greșeala de a încerca să-l cupleze pe Michael cu o femeie. Acțiunea ei are consecințe nebănuite, iar viețile lor se vor schimba din acel moment.

Nu am mai citit până acum cărți atât de siropoase, dar se pare că Jessica Levine m-a cam prins cu stilul ei! E o lectură ușurică, de vară, o recomand pentru plajă și eu zic că fiecare are ceva de învățat din ea. Acum depinde de fiecare din ce perspectivă o privește. Cartea o găsiți la Libris, de unde vă puteți aproviziona cu lectura de vacanță, indiferent de gen.

Geometria iubirii este o carte despre iubire, riscuri, sacrificiu și pasiune. Este o carte care te pune în fața unei alegeri de care va depinde viața ta. Vouă vă place acest gen literar?

5 Replies to “Recenzie – Geometria iubirii (Jessica Levine)

  1. Contrar stilului meu si convingerilor mele despre relatii, cartile romantice se numara printre favoritele mele :D. Geometria iubirii e fix genul de carte pe care as cumpara-o. Si chiar o voi cumpara. Tocmai mi-am puso pe lista pentru cand dau comanda de carti ^_^. Sunt de parere ca intr-un prezent asa de agitat si stresant mai avem nevoie si de povesti frumoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *