Aplicarea vopselei lavabile necesită răbdare. Este o adevărată artă, în special dacă îți dorești ca locuința să arate impecabil. Este într-adevăr un proces consumator de timp și energie, însă dacă apelezi și la ajutorul unor prieteni, treaba e gata cât ai zice pește. Acest proces este unul minuțios, în special fiindcă finisajele trebuie executate corect. Iată mai jos un ghid care să te ajute să alegi vopseaua potrivită.

Tipuri de vopsele lavabile

Prin lavabil înțelegem că este un material ce se poate spăla fără a-și pierde proprietățile în timp. Asta înseamnă că o dată ce este uscată vopseaua lavabilă pe pereți, se pot curăța după murdărire fără a fi afectate straturile. Fiecare tip de vopsea are un anumit nivel de rezistență după cum urmează:

  • vopseaua lavabilă – este varianta standard, ce rezistă la aproximativ 100 de spălări;
  • vopseaua superlavabilă – este uneori întărită cu teflon și are o rezistență de peste 150 de spălări;
  • vopseaua ultralavabilă – este uneori întărită cu latex și are o rezistență îndelungată în timp la spălări și orice tip de murdărie.

Alege de la IdealMIX vopsele superlavabile colorate pe care să le aplici în baie și bucătărie, unde nivelul umidității este mai mare. Acestea au o acoperire foarte bună, sunt rezistente la zgâriere, mucegai și la îngălbenire. În cazul dormitorului sau livingului, chiar și vopseaua lavabilă este bună, în special dacă vrei să faci economie. Pe site ai o mulțime de culori dintre care poți opta. Pentru exteriorul casei trebuie să alegi o vopsea lavabilă care să reziste foarte bine la factori de mediu precum: umezeală, vânt, căldură excesivă sau temperaturile extreme.

Cum afli cantitatea necesară de vopsea

Ca să afli suprafața ce urmează să o vopsești, trebuie să măsori lățimea și înălțimea peretelui, după care să le înmulțești. Atunci când achiziționezi vopsea lavabilă de pe idealMIX.ro citește instrucțiunile pentru a afla ce suprafață poate acoperi o găleată. Însă tot timpul e mai bine să cumperi mai multă vopsea decât ai nevoie. În cazul în care după uscare observi anumite nereguli ale peretelui, le poți corecta cu ajutorul surplusului de vopsea.

Pe ce tipuri de pereți se poate aplica vopseaua

Se poate aplica pe cărămidă, zidărie, beton, glet, tencuială, gips-carton sau suprafețe ce au fost tratate cu grund. Dacă aplici un nou strat de vopsea pe unul vechi trebuie să cureți suprafețele cu apă, detergent și o cârpă ce nu produce scame. De asemenea, pereții se vor nivela în cazul în care există defecțiuni prin aplicarea gletului sau a ipsosului în cazul fisurilor și găurilor prea adânci. După ce reparațiile s-au uscat, se va folosi o hârtie abrazivă pentru nivelare, după care se va strânge praful. Etapa finală constă în amorsare, pregătind peretele pentru a avea o mai bună aderență a vopselei.

Descoperă pe idealmix.ro toate cele necesare ca locuința ta să arate impecabil.

Contact:

contact@idealmix.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *