Ziua bună, oameni faini! Azi vreau să ne aducem un pic aminte de copilărie. Nu știu voi, dar magazinul nostru este lângă o școală, și uneori, când ieșim, vedem copiii în pauză. Și ne amintim cu nostalgie de zilele trecute și de cum voiam noi să fim mari. Mare greșeală! Acum ne pare rău. Măcar atunci aveam o singură grijă – școala. Trebuia doar să învățăm și atâta tot. Acum avem responsabilități, avem rate, facturi, cumpărături de făcut, curățenie, mâncare și toate cele. Hai totuși să rupem un moment și să ne amintim de ce era frumos în perioada anilor 80-90, când sunt convinsă că majoritatea din voi erați mici.

Ce îmi plăcea în acele vremuri?

– faptul că mai mereu eram afară. Fie iarnă sau vară, noi ieșeam din casă și stăteam în aer liber. Vara cu biciclete, păpuși, sărea coarda, jucam ascunsa sau alte jocuri. Iarna era perioada săniilor. Și erau iernile acelea cu multă zăpadă, cu troiene, derdelușuri, cu Crăciunuri albe și cu gerul Bobotezii.

– dulciurile nu erau ca acum, la dispoziția noastră non-stop. Te bucurai de o ciocolată, un ou cu surprize îl primeai așa, la ocazii, nici sucul nu era la ordinea zilei. Plus că aveam dulciuri binecunoscute, cu gust autentic, curate, fără tot felul de minuni și coloranți în ele.

– aveam jocuri faine, netehnologizate, cum ar fi Tetris, Tamagochi (cred că așa se scrie, era chestia aia cu animăluțul care trebuia să ai grijă de el), jucam table, remy sau cărți.

– ne bucuram de vacanțe și plecam la bunici, eu îmi amintesc cu mare drag iernile la mamaia, la Brăila (uite că aici sunt acum, așa mult mi-a plăcut orașul ăsta!), unde aveam mulți prieteni și mă simțeam răsfățată cu mâncare bună

– pe 1 ianuarie cred că toți copiii erau în fața televizoarelor, era o zi plină de Tom&Jerry. Desenele animate erau cu totul diferite, fără violență, așa am învățat noi limba engleză!

Nici nu știu ce să mai menționez. Au fost vremuri frumoase, de care mi-e sincer dor. Și când mă apucă melancolia, îmi aduc aminte cât apreciam ceva dulce, cât ne bucuram la vederea unei jucării noi, parcă puneam alt preț pe lucruri. Poate tocmai de aceea, ca să ne aducem aminte și cu mai mult drag de vremurile de altă dată, cei de la Pan Food au recreat celebrele Spiraline. Napolitane crocante umplute cu cremă de ciocolată, vanilie sau cocos, adorate de toată lumea! De la prima mușcătură am resimțit un gust știut, dar demult uitat. E gustul copilăriei, sunt ferm convinsă că dacă le veți gusta veți exclama ca și mine: ”Cunosc gustul acesta!”

Pan Food Sibiu este o afacere românească ce și-a propus să aducă înapoi vremurile vechi. Nu la propriu, dar în mod cert la figurat! Pentru că au început să recreeze dulciuri pe care toți le cunoaștem, dar pe care nu le-am mai gustat de cel puțin 20 de ani. Produsele lor se împart în 3 mari categorii: ciocolata de casă Batonul copilăriei, Nuga Cindrel și prăjiturile Sureanca, Dorothea, salamul de biscuiți și prăjitura Lica (toate fac parte din ultima categorie). Afacerea a înflorit și a primit un nou membru – Spiralinele, celebrele napolitane cu muuultă cremă, care fac deliciul oricui. Eu le-am mâncat la orice oră, în toate variantele, și am rămas cu cel mai plăcut gust – acela de altă dată. Făcute doar cu ingrediente naturale, dulciurile de la Pan Food merită savurate cu orice ocazie. Să susținem afacerile românești, mai ales când ne trezesc amintiri atât de plăcute!

Să nu ne uităm rădăcinile și să nu uităm cum era înainte. În era tehnologiei, e bine să mai luăm o pauză și să ne îndreptăm spre valorile vechi, dar bine păstrate! O pauză de cafea cu Spiraline va face diferența și sigur îți va stârni amintiri frumoase! Tu ai încercat produsele Pan Food? Nu uitați că pe pagina de Facebook a blogului aveți un concurs în desfășurare în care puteți câștiga 3 cutii de Spiraline!

15 Replies to “Gustul copilăriei în era tehnologiei

  1. cele cu cacao le-a revendicat mama. Eu sunt innebunita dupa cele cu aroma de cocos, iar sotul rontaie zilnic la cele cu vanilie. Bune rau spiralinele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *