În ziua de azi e din ce în ce mai greu să ai casa ta. Mulți aleg să stea cu părinții pentru a nu plăti chiriile exagerat de mari, dar asta nu prea duce la nimic bun, pentru că privează tinerii de asumarea responsabilităților și de întemeierea din ce în ce mai grea a unei familii. Deși pare absurd, cam așa e. Chiar dacă stau cu partenerul/partenera acasă la ai lui/ei, nu e ok, mereu apar discuții și toți se simt oarecum stânjeniți. În plus, o relație are nevoie de intimitate, de timp și spațiu pentru a se consuma, asta e clar, nu? De aceea, poate cea mai ușoară metodă e de a-ți lua inima în dinți și a porni în cursa pentru casa ta. Sau a voastră, după caz. Și cum să fie o casă, dacă nu din cărămidă Brikston de la Emenatwork.ro?

Pare complicat să te apuci de construit, dar în principiu, e mult mai ușor dacă stai și te gândești doar cât de confortabilă ar fi casa ta, făcută exact așa cum ți-o dorești. Nu ai nevoie decât de teren și de materiale. Apoi, o echipă de meșteri pricepuți. Dar decât să iei un apartament micuț poate în aceeași bani și să urăști blocul cu viața ta… Mai bine te sacrifici și ai parte de mai multă muncă pentru ceea ce-ți dorești.

Important, în primul rând, e să găsești un loc într-o zonă relativ bună. Să ai apă, curent, gaze, sau măcar posibilitatea de a le trage cât mai ușor. Apoi, proiectul. Cum vrei să arate, câte camere, cum să fie dispuse? Asigură-te că-ți rămâne loc și pentru o grădină, foișor sau garaj. Când alegi materialele de construcții, orientează-te spre cărămida plină, pentru că aceasta este cea mai potrivită atât vara, cât și iarna. Ține cald, dar și răcoare, și dacă mai și izolezi, deja poți sta liniștit.

Cred că mai degrabă merită să faci un credit pentru construirea unei case decât pentru un apartament. Uneori, în viață e mai bine să riști. Altfel nu vei avea ce-ți dorești. Cu puțin noroc, casa visurilor tale va fi cu un pas mai aproape încă din clipa în care te hotărăști.

 

One Reply to “Hai să construim casa noastră!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *