De când suntem mici învățăm tot felul de proverbe și zicători. Și una care se aplică foarte des în viața de zi cu zi este ”Să-ți faci iarna car și vara sanie”, adică să nu te prindă niciun anotimp nepregătit. E bine să îți faci treburile din timp, dacă ai nevoie de aer condiționat să îl iei iarna sau primăvara, dacă ai nevoie de centrală termică, nu aștepta să dea zăpada! Sunt mai multe considerente pentru care trebuie să gândim în perspectivă și să ne facem niște planuri de care să ne ținem, să nu ne prindă vremea nepregătiți. Cum ar fi dacă în miezul verii noi ne hotărâm că vrem aer condiționat? Păi ai suferit jumătate de vară și abia acum te-ai trezit? Sau în prag de iarnă, noi nu ne-am pus la punct cu căldura și tremurăm prin casă că intră cea veche pe avarie.

Să vă zic cum am făcut noi: prin iarnă am observat că centrala ia presiune. Multă. Deși caloriferele erau aerisite la 3-4 zile, presiunea se ducea lejer spre 3 bari. Am lăsat-o așa, că nici să sparg pereții nu mă înduram, nici banii necesari nu-i aveam, dar în momentul în care vremea s-a încălzit și nu a mai fost nevoie de centrală, am reușit să luăm una nouă. Am vorbit cu un prieten care se pricepea și mi-a zis că dacă tot dau banii pe ceva, măcar să iau o centrală bună. Așa că am optat pentru Saunier Duval Semia Condens 25-A, pe care am luat-o de la Shop Einstal.

De ce am ales centrala de la Saunier Duval?

Pentru că sunt o firmă importantă, cu o lungă tradiție în spate, care cred eu că va face față cerințelor noastre. Pentru că centralele lor sunt fabricate în Franța. Pentru că prețul nu e exagerat de mare, dar reflectă calitatea produsului. Pentru că trebuia să trecem și noi la tehnologia modernă prin condensare, am auzit că e mai ok și la consum! Pentru că centralele au un design plăcut, minimalist, are un panou digital prin care ai acces la toate informațiile. Pentru că sunt ușor de folosit și de instalat. A durat doar câteva ore!

De ce să optezi vara pentru sanie?
  • pentru că prețurile sunt mai mici și există promoții în extrasezon. Dacă vrei o centrală iarna, clar nu vei mai găsi nimic la ofertă wow.
  • pentru că și montajul te ajunge mai puțin și e mai rapid. Adică dacă vrei vara aer condiționat, e clar că vei aștepta zile bune să îți vină echipa de montaj,
  • pentru că e mai ușor să economisești în extrasezon. Pentru tine, iarna înseamnă facturi la gaze. Deci e greu să mai pui bani deoparte și pentru ”sanie”.
  • Pentru că dacă nu ești presat de timp, e mai simplu să găsești cele mai potrivite produse pentru tine și casa ta.
Întotdeauna orientează-te spre firme sau magazine de încredere, care au în spate recenzii pozitive. Caută să beneficiezi de serviciile oferite, mai ales dacă sunt și gratuite – transport, montaj, verificări, etc. Fă calcule și vezi cum ieși mai bine. Dacă și tu ești adeptul proverbelor și zicătorilor, e clar că ești în căutarea unei centrale, vrei să faci izolația sau ai alte probleme de acest gen în perioada asta.

One Reply to “Iarna car și vara sanie”

  1. si noi ne-am cumparat centrala tot vara. Si aerul conditionat foarte devreme, primavara. E mai bine asa, in extra-sezon, ca le cumperi si mai ieftine si gasesti rapid loc in agenda firmelor care se ocupa de montaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *