Interes general

Prelucrarea imaginilor și instrumentele necesare

Ziua bună, oameni faini! Nu mai e mult și termin și eu cursul de fotografie digitală început acum mai bine de un an de zile. Nici nu îmi dau seama când a zburat timpul și cât de multe cunoștințe am acumulat. E adevărat, în ultima perioadă nu am mai făcut fotografii, asta pentru că timpul nu mi-a mai permis, dar am în plan o documentare destul de amplă despre zonele frumoase din orașul nostru. Cred că va ieși o treabă destul de frumoasă, dar necesită timp și răbdare. Așa că o voi mai amâna cel puțin o lună. Dar până atunci cred că voi primi și ultimul modul din cursul de fotografie, deci probabil mă voi putea lăuda și cu o diplomă.

Lecțiile 27-28, la fel ca și ultimele pe care le-am parcurs, se referă foarte mult la modul de prelucrare a imaginilor și folosirea Photoshop-ului sau a programelor conexe. Cei de la Adobe au destul de multe programe care ne pot ajuta, dar trebuie avută în vedere și configurația pc-ului. Spre exemplu, pe laptopul meu nu funcționează, așa că am fost nevoită să găsesc alte modalități.

Lecția 27 – Retușarea unei fotografii

Retușarea unei fotografii se referă, mai departe de corectarea balansului de alb și a eventualelor neconcordanțe de lumină, partea de defecte și imperfecțiuni ale modelului. De exemplu, e bine să știm cum corectăm o porțiune a feței cu acnee sau acel efect de ”ochi roșii” care apare deseori în poze.

Lecția 28 – Adobe Camera RAW – ”Developarea” fotografiei digitale

Aici recunosc, partea de Adobe mi se pare un pic greoaie, am înțeles în mare care e treaba cu formatul RAW, însă dacă laptopul nu mă ajută, îmi vine mai greu să exersez. Totuși, avantajele acestui format sunt ușor de observat, se prelucrează imaginile mult mai profund, se păstrează originalul nealterat, iar zgomotul e mai mic.

Da, poate multe informații vă depășesc, la fel și pe mine, dar cine e pasionat de așa ceva, va găsi util acest curs. Eu mă limitez la fotografii de pasiune, așa că nu voi folosi probabil toate informațiile pe care le-am aflat, dar cel puțin cele compoziționale îmi vor fi de folos!

Comments

5 iunie 2019 at 11:09

Interesant!!! Cu siguranta te va ajuta acest curs!!!Eu nu pot sa spun ca sunt pasionata de fotografii,dar sigur cui ii place, e folositor cursul!Valeria Chertes
5 iunie 2019 at 13:02

Spor la învățat,sigur îți vor fi de folos aceste cursuri.5 iunie 2019 at 13:52

l prelucrarea imaginii ar trebui sa fac un curs full ca sa rezolv ceva, Multe dintre poze nu imi ies asa cum trebuie si mai folosesc eu programe care fac auto-corect, dar nu sunt multumita de rezultate intotdeauna.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *