Întotdeauna am fost fascinată de lumină, de casele acelea cu multă deschidere, cu lumină naturală puternică. Totodată, îmi place foarte mult ca atunci când se lasă seara, să beneficiem de lumina artificială în fiecare cameră, dar fără să ne chinuim cu becuri nepotrivite, prea slabe sau mari consumatoare. De exemplu, am în dormitor o aplică destul de ciudățică, pe care abia aștept să o înlocuiesc. Aș opta pentru un altfel de bec, însă spațiul nu permite decât ceva mic, iar acela îl am și pe lumină caldă, care mi se pare foarte întunecoasă. Așa că am luat decizia să modificăm câte ceva în casă, printre care și lustrele. Corpurile de iluminat sunt foarte importante, întrucât schimbă tot aspectul încăperii. Dar pot fi și economice, nu doar frumoase?

Bineînțeles, atâta timp cât alegi lustre LED! Sistemul LED a luat o mare amploare în ultima perioadă și pot înțelege și motivul – aspect minunat cu consum redus. Lumea se orientează spre corpurile de iluminat cu LED, fie că e vorba de simple becuri, de benzi, de lustre sau aplice, pentru că acestea consumă semnificativ mai puțin. Ca o comparație, mai puțin de 10 ori față de neoanele clasice. Ceea ce e grozav, mai ales în condițiile actuale. Să nu mai menționez faptul că există o gamă atât de variată, încât găsești ceva pentru fiecare cameră și îți poți satisface orice dorință.

De la clasic la modern

Fie că îți dorești corpuri de iluminat care să semene cu cele vechi, mari, greoaie, cu cristale, așa cum aveam fiecare din noi în sufragerie în trecut, fie că vrei ceva modern, găsești orice model cu tehnologia LED. Mi-a plăcut foarte mult lustra de mai sus, îmi amintește de sufrageriile impunătoare din copilărie. Dar ador și genul de corp suspendat de mai jos, întrucât reprezintă exact bucătăria pe care mi-aș dori-o.

De ce să alegi lustrele LED?

Nu îți dau decât câteva motive simple, care cred că te vor convinge:

– iluminare mai puternică

– consum de 10 ori mai redus

– lumină liniștitoare, fără a afecta vederea

– intensitatea luminii e reglabilă în cazul corpurilor moderne, ajută ochiul să se adapteze mai ușor

– corpurile LED nu conțin mercur sau alte substanțe nocive, deci sunt prietenoase și cu mediul

Pentru mine, lustrele LED sunt exact ce căutam pentru a schimba aspectul casei! Pot să îmi aleg ce model vreau, mai amplu sau mai discret, și clar voi opta pentru ceva cu lumină reglabilă, întrucât mi se pare mai ok pentru orice ocazie. Voi folosiți sistemele de iluminat cu LED?

11 Replies to “Cum să îmbini lustrele moderne cu cele economice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *