Ziua bună tuturor! Deși mulți dintre voi poate lucrează într-un birou, să știți că nu toată lumea o face. Multe locuri de muncă implică lucrul la înălțime, cu substanțe periculoase sau în condiții neprielnice. Instructajul SSM și SU se face la fiecare angajare, iar mai apoi periodic, dar câți dintre noi respectă aceste norme de protecția și securitatea în muncă? Personal, cred că avem multe lacune în acest domeniu și nici nu vrem să învățăm. Unul din primii pași pentru a fi în siguranță la locul de muncă este folosirea echipamentului de protecție corespunzător. În unele cazuri este vorba despre un simplu halat, în altele implică și folosirea unor bocanci, a unor ochelari sau a unor mănuși. Oricum ar fi, acest echipament ne poate salva viața în caz de probleme majore.
Ce implică acest echipament de protecție și de câte feluri poate fi?
După cum vă spuneam, echipamentul de protecție poate varia la fiecare loc de muncă. Asta ca să nu mai zic și de lucrul cu anumite echipamente fără niciun fel de instructaj. La fel, consider că e un minus în orice companie, mulți ignorăm regulile cu bună știință și folosim transpaletul sau amaizerul fără a avea măcar permis pentru așa ceva. Dar asta e deja altă discuție. Echipamentele de protecție pot fi împărțite pe categorii: căști și viziere, îmbrăcăminte, încălțăminte, mănuși, ochelari, protecție auditivă sau respiratorie.
Cei care lucrează în spital au nevoie de echipament special, de halat, papuci, mănuși și măști. Cei care lucrează în construcții au nevoie de căști și de echipamente reflectorizante, la fel ca cei de la drumuri. Fiecare meserie are specificul ei, așa că trebuie să fii pregătit pentru a preîntâmpina toate pericolele. La fel, cei din fabrici, din locuri cu substanțe periculoase, trebuie să fie echipați cu măști speciale pentru a nu le fi afectați plămânii. Cei de la RonsalProtect pun la dispoziție toate echipamentele de acest gen, la prețuri accesibile, iar personalizarea este gratuită. Ceea ce e o economie, pentru că presupun că orice firmă care se respectă știe că și echipamentul poate fi un mod de a face reclamă.
Merită să ne riscăm viața fără echipament adecvat?
Bineînțeles că nu! Este foarte periculos să lucrezi pe un șantier fără cască, de exemplu. Nu se știe niciodată când poate cădea ceva, iar tu să te afli în locul nepotrivit. Nu se știe niciodată când va avea loc o reacție chimică nefastă într-un laborator sau dacă vei fi în pericol să inhalezi substanțe fără a avea o mască corespunzătoare. Tocmai de aceea, cei de la RonsalProtect sunt atât importatori, cât și confecționeri de astfel de echipamente.
La punctul lor de lucru din Târgoviște au și un atelier unde fac aceste echipamente. Dacă nu le pot produce ei, le importă. Astfel, calitatea e maximă, iar prețurile minime. Deviza lor este “minimizăm costuri & protejăm oamenii pricepuți” și promit o colaborare de lungă durată pentru a asigura integritate și siguranță.
Cei de la RonsalProtect au obținut și o certificare foarte importantă, Oeko-Tex® Standard 100, care se referă la produsele textile fabricate din materiale evaluate ca fiind inofensive pentru sănătatea umană. Certificarea a fost obținută pentru gamele R8ED, VISION si 4TECH, ceea ce sporește încrederea în această companie. Deci, o colaborare ar aduce beneficii de ambele părți. Cei ce aleg RonsalProtect ca furnizor de echipamente fac o alegere inspirată, angajații lor fiind mai motivați și mai în siguranță.