Neața bună, oameni dragi! Nu puteam să ratez ocazia de a scrie despre ultima apariție a autoarei Agnes Martin-Lugand, și anume Încă aud muzica noastră în gând. Știu că e pe piață de ceva timp, dar m-am luat cu alte cărți și nu apucasem s-o citesc în voie. Chiar și când am început-o, am reușit să parcurg maxim 30 de pagini, apoi am uitat de ea. Nu pentru că nu mi-ar fi plăcut, dar poate nu-i venise încă rândul. În schimb, când m-am reapucat de ea, am dat-o gata în 2 ore, n-am mai putut s-o las din mână fără să aflu ce se întâmplă cu Yanis și Vera.

Yanis si Vera sunt cei mai fericiti oameni – au o căsnicie frumoasă, trei copii minunați, o casă a lor, joburi pe care le iubesc (construcții și turism). Totul merge ca pe roate până în momentul în care Yanis este abordat de un potențial client, iar el realizează planul fără să-și anunț șeful, chiar cumnatul său. Luc refuză să colaboreze cu Tristan, clientul misterios și generos, fapt pentru care Yanis își dă demisia. Atât Tristan, cât și Vera, îl susțin să fie propriul său șef și să ducă proiectul la bun sfârșit.

Toate par a merge ca pe roate, singurul care e în plus e chiar Tristan. Acesta este mult prea amabil, îi invită la casa lui de vacanță, le pune pe tavă absolut ce-și doresc. Totuși, Yanis începe să stea foarte mult la muncă și se îndepărtează de familia sa. Vera își dă seama că ceva e în neregulă, iar atunci când află că Yanis a depășit bugetul proiectului și nu știe cum să mai iasă din această gaură, familia începe să se destrame. Singurul care pare a profita de situația asta e Tristan…

Încă aud muzica noastră în gând se vrea a avea câteva accente de thriller, nu prea se potrivesc în context, dar din fericire, nu sunt decât mici sclipiri, să zic așa. Autoarea își păstrează stilul, ceea ce nu poate decât să mă bucure, pentru că dragostea și familia rămân la mare preț pentru ea. Cartea se încadrează în tiparul ei, se citește ușor, te prinde și te intrigă totodată.

Încă aud muzica noastră în gând e deja a cincea carte a scriitoarei Agnes Martin-Lugand și sper la multe, multe altele! Voi ați citit ceva scris de ea?

29 Replies to “Cartea săptămânii – Încă aud muzica noastră în gând

  1. daca ziceai doar de familie si relatii, probabil ca nu m-ar fi atras. Dar, daca are ceva semne de thriller, s-ar putea sa vreau sa o citesc si eu, mai ales ca nu am citit nimic de la aceasta autoare pana acum.

  2. N-am citit inca nicio carte a acestei autoare. Recenzia ta mi-a amintit totusi de un roman simpatic pe care l-am citit de curand, roman in al carui final binele iesea invingator. Mai rar citesc astfel de carti, dar admit ca uneori chiar e nevoie de ele. Macar in carti lucrurile sa iasa cum trebuie…

  3. Inca n-am citit nimic de aceasta autoare- dar cu siguranta aceasta va fi urmatoarea carte pe care o voi citi! Multumesc pentru recomandare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *