Aș fi vrut să am mai mult curaj, să-i spun tot ceea ce trebuia spus și mai mult decât atât, să-i înțeleg comportamentul bunicii. Pe vremea când ea a plecat de lângă noi, nu știam prea multe lucruri, nu știam ce presupune ultimul drum și nici ce trebuie să fac. Toate acele îndatoriri mi-au fost atribuite, deși eram doar un copil. Un copil ce trebuia să se descurce la fel de bine ca un om mare, un copil care nu știa pe atunci ce sunt serviciile funerare și pentru care orice informație de acest gen era binevenită. Un copil ce a trebuit să ia decizii ca un om matur, fără să se plângă de faptul că nu știe sau nu înțelege prea multe lucruri…

Sau poate ca așa cum spun anumite persoane, așa a fost să fie, așa s-a întâmplat și, fără voia mea, a trebuit să mă descurc în această situație nefericită. E adevărat, eram prea mică și prea slabă să înțeleg lucrurile așa cum erau ele, dar după o perioadă m-am obișnuit cu faptul că trebuie să realizez lucrurile pe care nu le înțelegeam, că trebuie să mă descurc în lumea celor mari, deși gândul meu era în lumea păpușilor. Și tot așa, mai târziu am înțeles de ce trebuie să faci anumite lucruri pe care să le ai la îndemână atunci când vine vorba de ultimul drum, atunci când totul se pierde și se destramă.

Din fericire, în acest prezent aglomerat, chiar dacă ești singur și nu știi prea multe despre slujba de înmormântare, te poți adresa la diferite firme de pompe funebre, iar ele vor fi mult mai în măsură să se ocupe de toate lucrurile in locul tău. În primul rând, pentru că astfel de firme sunt specializate pe aceste servicii, iar în al doilea rând, este posibil ca tu să nu poți să realizezi și să achiziționezi toate cele necesare pentru o înmormântare.

Și asta pentru că de obicei nu ne pasă sau nu ne interesează să acumulăm informații despre ce putem face în astfel de situații decât atunci când, din păcate, avem de-a face cu o astfel de situație tragică. Am putea spune că asta este și o lipsă de interes, dar având în vedere că nu toate lucrurile ne convin sau nu sunt pe placul nostru, pe cele mai multe dintre ele încercăm să le amânăm la nesfârșit și să ne păstrăm convingerea că nu avem nevoie de ele.

Din păcate, nu suntem nemuritori și, de cele mai multe ori, ajungem să cerem ajutorul firmelor ce oferă servicii complexe și complete care sunt necesare pentru înmormântarea unei persoane. Încă nu foarte multe persoane se îndreaptă către aceste firme deoarece sunt confuze în privința prețurilor pe care le au aceste servicii. Însă înainte de a vă face orice fel de părere, cel mai bine ar fi să vă informați cu privire la serviciile pe care vi le doriți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *