Ziua bună, oameni dragi! După cum știți, probabil, produsele de îngrijire conțin, în măsură mai mică sau mai mare, substanțe active. Există totuși câteva ingrediente cheie, pe care e bine să le căutați. Nu zic, în adolescență și la 20 de ani, e greu de crezut că vrei să rezolvi vreun rid, dar ai totuși urme de acnee. Poate nu ai nevoie de colagen, pentru că la vârste fragede, corpul îl produce din plin. Dar în mod cert vei avea nevoie de acid salicilic, pentru că el luptă cel mai bine cu coșurile. La Notino găsești mereu o selecție variată de produse în funcție de nevoile tale. Și poți căuta exact ce te interesează, după ingredientul cheie. Dar de fapt, la ce ajută aceste ingrediente active, mai exact?

1. Acidul hialuronic

Acesta este o moleculă de zahăr, o substanță extrem de hidratantă, care se găsește îndeosebi în piele și în țesutul conjunctival. Rolul său este de a menține pielea hidratată și fără riduri. După 26 de ani, producția de acid hialuronic din țesuturi scade cu până la 60%, de aceea e bine să folosim produse care să o suplinească. La Notino găsim atât produse pentru ten, corp, cât și pentru păr. Eu am folosit recent spray-ul Hydro Boost® Bodyde la Neutrogena și m-am îndrăgostit de el! Se aplică ușor și lasă o piele tare faină!

2. Acid salicilic

Banala aspirină, după cum toți o cunoaștem, are un rol foarte important în tratarea tenului problematic și acneic. Este o substanță naturală ce se obține din coajă de mesteacăn sau salcie, iar efectele sale diferă în funcție de concentrația în care este folosit. Sunt foarte multe produse ce conțin acid salicilic, de la creme și exfolianți, până la măști și șampoane. Eu am ca și produs preferat masca cu 2% acid salicilic Revolution Skincare Blemish 2% Salicylic Aci. Este destul de fluidă și destul de messy la aplicare, însă efectele sunt foarte bune dacă este folosită constant. 

3. Colagen

Despre colagen am mai vorbit acum câteva zile, când vă recomandam să îl consumați sub formă de supliment, pentru o mai bună absorbție și pentru efecte multiple. Acum vi-l dau exemplu și în ceea ce privește cremele sau șampoanele. Colagenul practic leagă toate părțile din organism, îl regăsim atât în piele, cât și în articulații. După vârsta de 25 de ani producția sa scade, iar la vârsta de 45 de ani ajunge la o rată de 30%. Extrem de puțin, așa că nu neglijați acest aspect!

4. Retinol

Sau vitamina A, a primit aprobare de folosire inițial în 1970 pentru pacienții cu acnee. În timp, însă, au fost descoperite beneficiile sale în combaterea ridurilor și a semnelor îmbătrânirii. Are și un efect exfoliant, ce duce la tratarea imperfecțiunilor pielii.

5. Ulei din arbore de ceai

Se obține din frunzele arborelui de ceai australian (Melaleuca Alternifolia) și are un puternic efect antiseptic, antibacterian și antifungic. Se folosește îndeosebi în tratarea acneei, dar nu numai.

Cam acestea ar fi câteva din cele mai bune ingrediente din produsele de îngrijire pe care le folosim zi de zi. Aveți grijă ca ce folosiți să le conțină pentru efecte mai rapide și mai benefice. Voi spre ce tindeți mai mult – spre ceva contra acneei și a pielii problematice sau spre ceva ce oprește timpul în loc?

13 Replies to “Ingrediente importante în produsele de îngrijire

  1. Îmi lipsesc din rutină momentan, acidul hialuronic și colagenul. Consider ca toate aceste ingrediente pe care le enumeri, trebuie sa fie în produsele din rutina zilnica ale unui ten după 30 de ani.

  2. Cplagenul și acidul hialuronc fac parte din lidta ingredientelor esențiale în îngrijirea și întreținerea pielii. Mai ales dpă 30 de ani, organismul are nevoie de sprijinul lor. Eu le folosesc.

  3. Cum timpul nu sta in loc, incerc sa-i pun piedica sa mai incetineasca actiunea sa asupra pielii si tenului meu, cumparand produse cosmetice care includ ingredientele mentionate de catre tine.

  4. Până pe la 30 ani nu am prea dat importanță,dar după ce am depășit această vârstă am început să folosesc tot felul de creme,serumuri cu acid hialuronic și acuma sunt nelipsite din rutina mea de îngrijire .Mulțumim pentru informații .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *