Zilele trecute vă povesteam că am încheiat cu jobul de la mall. Și chiar în ultimele zile, la fel cum s-a întâmplat și de Paște, în fața magazinului s-au instalat niște tipi cu o tarabă cu periuțe de dinți și soluții de ochelari de vânzare. Agresivi nevoie mare, se cam băgau în sufletul omului, nu mi-a plăcut de ei, dar pe de altă parte, mă gândeam că ar fi ok dacă și periuțele promovate cu atâta spor ar fi utilizate cu o frecvență la fel de constantă. Nu de alta, dar cred că toți ne dorim un zâmbet mai frumos. Problema apare atunci când nu avem grijă de noi și ajungem la stomatolog. Nu e capăt de țară să fim la cabinet pentru o plombă, dar când apar probleme mai grave… Totuși, e bine de știut că există clinici un poți face implant dentar la preț avantajos.

Dacă o plombă sau o extracție nu ne rezolvă probleme și e cazul să apelăm la un implant, e bine să știm anumit lucruri. Avantajul este că nu este necesară și prelucrarea dinților vecini, deci nu se vor produce pagube colaterale. Implantul se folosește în cazul în care trebuie înlocuit un singur dinte sau când există o proteză mobilă și se vrea o dantură fixă. De asemenea, poate constitui element de pornire pentru o viitoare punte. Implantul se comportă ca un dinte natural, el se integrează în structura osoasă și ajută la restabilirea funcțiilor de mestecare, vorbire, și la un zâmbet mai frumos!

Poate pare dureros sau complicat, dar procedura în sine este relativ simplă. Implantul se inserează în os și rămâne acolo până la jumătate de an, pentru refacere. Sigur, există riscul ca organismul să nu-l accepte, dar acest risc este destul de mic mulțumită noilor materiale și tehnologii folosite. Tehnologia a avansat și clinicile stomatologice au înțeles că e în avantajul lor să fie în pas cu noutățile. Tocmai de aceea, prețul unui implant dentar nu mai e fantasmagoric, ci este mai accesibil. Prețurile variază și în funcție de materialele și tehnologiile folosite.

Dacă ai nevoie de ajutor, nu mai e cazul să te sperii, ci să apelezi cu încredere la specialiști!

2 Replies to “Învață să zâmbești mai mult!

  1. daa, eu chiar zambesc. Ma bucur ca inca mai am dinti. Cand nu-i voi mai avea nu se stie. Un implant e destul de scump, dar gasesc eu bani sa imi pun macar dintii din fata sa dau bine la poze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *