Chiar dacă azi, vremea ne-a cam stricat planurile, până acum a fost destul de ok afară, iar soarele a fost sus pe cer non-stop. Deși luna mai a fost una cam friguroasă și capricioasă, iunie a venit cu forțe proaspete și ne-a încântat până acum. Toți am intrat în febra verii, iar asta se vede din numărul mare de persoane din parcuri sau de pe bulevarde. Nimeni nu mai are stare și nimeni nu mai stă în casă. Eu am început să merg și la plajă, și cu rolele, și la plimbare, și am început să ies și cu nepoții mei. Noroc cu vremea, că așa se mai desprind de calculator și telefoane! Dar nu poți să-i duci pur și simplu la plimbare, ci e mai ok să găsești ceva jucării care să le stârnească interesul și să-i țină ocupați.

O tricicletă poate face diferența în cazul oricărui copil. Sau o bicicletă, după caz și vârstă. Am găsit o gamă completă de triciclete pe nichiduță.ro, de unde poți alege din diverse modele sau culori, fie pentru un explorator sau o aventurieră. Îmi place că sunt produse atât pentru bebeluși, cât și pentru copii mai mărișori, care deja se descurcă singuri. O tricicletă e oricum mai ușor de folosit decât o bicicletă, are roțile laterale care oferă mai multă stabilitate și este mult mai ok pentru copii de vârstă mai mică.

Dacă e mai mare sau nu-i surâde ideea unei triciclete, puteți încerca și cu role. Eu am avut încă din clasa 1- a 2a și chiar am fost foarte atașată de ele pentru o perioadă mai mare de timp (cel puțin clasa a 4a). Important e să-i luați celui mic role reglabile, ca să nu fie nevoie să le schimbați la câteva luni. Eu aș opta pentru o pereche cu roți de silicon, de bună calitate, colorate, cu gheata solidă, să nu fie vreo problemă la mers. În plus, o pereche de genunchiere și cotiere și o cască sunt esențiale! Eu mi-am comandat chiar dacă știu să merg, pentru că nu ar fi deloc amuzant să mă văd la 26 de ani cu julituri în genunchi.

Fie că optați pentru tricicletă, bicicletă, role sau skateboard, chiar e necesar să scoateți copilul afară din casă. Dat fiind faptul că în epoca modernă, să spun așa, calculatorul e mai aprecat decât mingea, hai să facem ceva să schimbăm lucrurile!

Voi la ce jucării cu care să-i ”momiți” pe cei mici afară v-ați gândit?

2 Replies to “Jucării de vreme bună pentru copii

  1. cu tricicleta m-am impacat si eu foarte bine. Am calarit-o de pe la vreo 2 ani pana mi-a ramas mica, cum se zice. Nu era asa colorata. Era rosie si se cojise vopseaua destul de repede, dar eu tot o iubeam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *