A câta zi de izolare e la voi? La mine nu prea e izolare, că e muncă și scos câinele afară, și umblat cu mașina în disperare, că mi-a făcut un dement o bucurie… Da, ce să mai zic! Totuși, mă țin departe de oameni, cu riscul de a părea vreo nebună. Nu de alta, așa făceam și înainte, oricum. Dar de data asta petrec și mai mult timp în casă. Încerc să stau cât mai mult, nu mai iau la rând magazinele, cumpărăturile le fac doar din apropiere… nu are sens să plec departe. Așa că și în casă încerc să găsesc modalități de a scăpa de plictiseală. Da, noi eram învățați să ieșim non-stop, să ne plimbăm mult, așa că acum ne-am conformat și nu o mai facem. Cei de la Smyk ne-au făcut o surpriză tare faină la Danube Bloggers Meet și ne ajută să depășim momentele plictisitoare mai ușor!

Ursul de pluș e pus bine pe dulap, Aki are boală pe el și atunci când îl vede, tinde să îl înhațe. E tare amuzant, așa face cu toate plușurile, deci trebuie avut mare grijă de el! În schimb, kitul de cristale a fost un joc educativ binevenit, care m-a uimit un pic!

Cum să crești un cristal

Kit-ul de crescut cristale vine cu șase variante de culori – verde, mov. portocaliu, alb/transparent, rosu și roz. Deci poți crește 6 cristale de culori diferite! În cutie mai găsiți spatula de amestecat, 3 recipiente pentru dezvoltarea propriu-zisă a cristalelor, instrucțiuni (în engleză, din alea în română nu am înțeles nimic), și un set de pietricele – baza pentru aceste cristale.

Treaba e destul de simplă. În puțină apă (ei zic 1/5 dintr-un recipient), se pun pietricelele și se toarnă 3/4 din praful colorat. Se amestecă bine, iar restul de 1/4 se pune deasupra. Cei de la Smyk au conceput acest kit destul de simplu, ca să nu ne batem capul. În prima zi am zis că nu se întâmplă nimic, că mi-am pierdut timpul. Am fost cam dezamăgită, recunosc. Din a 3a zi, însă, cred că din cauză că am pus cam multă apă, cristalele au început să crească. Zic eu că asta e toată treaba – să pui mai puțină apă! Și vei avea rezultate mai rapide. Ei zic să iei temperatura, să ții un jurnal de observații… mda, dacă ai răbdare și ești pasionat. Eu am văzut doar elementul final 😀

Cel mai bine zic eu că se văd cristalele verzi! Chiar se vede că au crescut, că s-au făcut mari. Reacția chimică cu pietrele a fost de bun augur și cred că ele constituie un fel de bază sau ceva gen. Mă întreb dacă și pietrele normale merg, că în acest kit de la Smyk nu sunt foarte multe. Voi încerca și varianta asta, mai am 4 culori!

Kit-ul de cristale este un joc educativ foarte interesant, atât pentru cei mari, cât și mici. Este important să supravegheați copiii atunci când execută acțiunile, pentru a nu avea surprize că ingerează ceva sau mai știu eu ce minuni. Uite-așa au mai trecut câteva zile cu Smyk! Și chiar dacă lucrurile se îndreaptă sau nu, e bine de știut că aveți ce face în casă. Voi la ce tip de jocuri apelați când sunteți izolați?

15 Replies to “Kit-uri antiplictiseală și un prieten nou de la Smyk

  1. cred ca sunt super interesante kiturile astea pentru copiii putin mai mari. Nepoatele mele, de 3 si 4 ani, nu sunt inca suficient de ascultatoare sa le dau asa ceva pe mana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *