Leagănul este probabil prima jucărie cu care copiii iau contact încă de când se nasc. Mici fiind, pentru a adormi, părintele îi leagănă pe picioare, apoi există leagănele tip, achiziționate din comerț, pentru a-i adormi mai ușor. Apoi, pe măsură ce cresc, trec la leagănele de cameră la cele amplasate în curte, până la utilizarea celor din parcuri.

Dacă dorești ca micuțul tău să se poată legăna oricând își dorește, fie iarnă sau vară, fără a sta la rând după alți copii în parc, cea mai bună soluție este un leagăn copii din lemn pe care să îl amplasezi fie în interiorul, fie în exteriorul casei. Un model pentru interior trebuie să dispună de un sistem cu prindere de cadrul ușii, altfel nu va putea fi utilizat. În cazul unui model pentru grădină, va trebui să alegi unul confecționat dintr-un material care să facă față capriciilor vremii.

Leagănul este accesoriul perfect pentru copii, pentru a avea propriul lor spațiu permanent de joacă și mișcare în aer liber. Astfel că, în vederea unei potențiale amenajări locuri de joacă exterior, fiind rezistent și fiabil, leagănul este un accesoriu absolut minunat pentru orice grădină sau, de ce nu, un apartament.

Leagănele nu sunt însă doar pentru copii, ci și pentru adulți. Așadar, poți împușca doi iepuri dintr-o lovitură. Pentru cei mici există, bineînțeles, modele mai mici, cu centură sau ham, pentru o siguranță sporită, pe când pentru adulți discutăm de leagăne mari, care pot veni sub formă de șezlong, hamac, balansoar sau chiar fotoliu.

Alegerea unui anumit model trebuie să se facă ținându-se cont de spațiul liber de care beneficiezi. Poți opta pentru un leagăn pe care să îl agăți de un copac, un hamac pe care să îl prinzi de doi copaci, dacă ai posibilitatea, sau dacă ai verandă poate fi prins chiar și de grinzile aferente acesteia. Posibilitățile sunt multiple.

Pe piață există numeroase modele de leagăne, confecționate din plastic, lemn, răchită, cu șezut din pânză, poliester sau burete. Fiecare model diferă, având caracteristici proprii ce țin de materialul din care este confecționat, dimensiuni, design, etc.

Referitor la dimensiuni, acest criteriu este foarte important, deoarece va trebui să măsori cu foarte mare atenție spațiul în care va fi amplasat leagănul. Fiind nevoie să te balansezi, va trebui să măsori o distanță de circa 1 metru și jumătate înălțime. De asemenea, și distanța de la sol la șezut trebuie să fie de circa jumătate de metru, pentru a fi potrivită pentru orice persoană, fie că este mai scundă sau mai înaltă.

În general, în momentul în care veți achiziționa un leagăn, veți primi la pachet și kitul de instalare, care trebuie să conțină ancore speciale pentru fixarea în pământ sau beton, precum și instrucțiuni în ceea ce privește asamblarea. Există numeroase magazine online în care puteți găsi leagăne la prețuri foarte bune, însă fiecare model în parte are anumite caracteristici, deci este nevoie de mare atenție atunci când alegi unul. Prețul diferă în funcție de diferite criterii, de la vârsta copilului care îl va folosi și până la locul în care va fi montat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *