Îmi place să citesc și știți bine că nu ratez niciun moment pentru a spune asta oricui vrea să mă asculte. Cărțile sunt viața mea, nu există seară fără cel puțin câteva pagini, altfel nu reușesc să adorm. Și cum să nu îți placă să citești? Ai atâtea lumi și atâția companioni la dispoziție… încât e greu să te desprinzi! Sunt atât de multe personaje de care m-am atașat de-a lungul timpului, încât atunci când termin o carte sau aștept apariția unui nou volum dintr-o serie, parcă timpul nu trece. Sufăr alături de ele, mă bucur, râd, iubesc, mă îndrăgostesc… câte lucruri minunate se pot întâmpla într-o carte! E o lume magică în care mă transpun pentru a evada din problemele cotidiene. Magia se împletește cu viața reală, dar reușesc să ”fug” pentru câteva ore.

Și cum lectura e mai plăcută dacă ai și un spațiu pe măsură, am hotărât ca viitorul meu loc de citit să fie amenajat după gustul meu. Norocul meu e că apartamentul încă nu e renovat, deci încă pot să revendic un anume spațiu și să-l decorez cum vreau. Nici nu am nevoie de prea multe. Mie doar dă-mi o carte și mă descurc, citesc și în picioare! Dar lasă-mă să și visez. Spațiul meu ideal ar fi pe balcon. Pentru că e lumină, pentru că e mai izolat și pentru că pot să mă scufund în lumea mea fără să-mi pese. Da, aș vrea un geam imens, care să-mi permită să văd tot ce mișcă afară, dar asta ar însemna să dărâm tot balconul. Și cum stau și la 4… e o investiție nerentabilă.

Dar nu mă dau bătută! Am găsit o soluție pentru a amenaja un spațiu mic, dar cochet. Oricum am apartamentul orientat sper soare, deci lumină am. Balconul e delimitat de pervaz, dar fereastra și ușa sunt desființate, astfel încât sufrageria să fie mărită. Acolo am biroul deja, dar l-aș muta și mi-aș face acest loc. Nu este foarte mult loc, deci o canapea nu intră. Dar nici nu vreau. Un fotoliu extensibil este exact ceea ce-mi trebuie! Am găsit fotoliul Nido, a cărui umplutură este realizată din spumă, îmbrăcată cu material textil, care este catifelat și plăcut la atingere și foarte durabil. Se poate curăța fără probleme.

Ca să am lumină chiar și atunci când e noapte (sper că ați observat că de la 5jumate ne băgăm în pat, o dată cu găinile), am ales un lampadar cu o structură cel puțin interesantă. Are inclusiv câteva rafturi unde-mi pot lăsa cartea, o cană cu ciocolată caldă sau vreo lumânare parfumată. Mi se pare foarte interesant!

Și ca treaba să fie completă, deși nu pot pune pe balcon așa ceva, o vreau în sufrageria mea! Vorbim de această bibliotecă, super încăpătoare, în ton cu lampadarul, aș putea spune. Ați observat că m-am bazat mult pe alb și pe o pată de culoare, nu? Mi se pare că dă tare bine!

Toate piesele le-am găsit cu ajutorul motorului de căutare Favi și acum chiar mă gândesc serios că aș putea să îmi amenajez colțul de lectură cum vreau eu. Trebuie doar să trec de nunțile și botezurile programate și să îmi doresc ceva, ca prim pas, de Crăciun 😀

35 Replies to “Locul unde magia se împletește cu realitatea

  1. fotoliu din spuma? nici nu stiam ca exista asa ceva. Cred ca i-ar placea mamei asa ceva, ca ea mereu se vaita de fotoliul ei vechi ca nu mai ofera sustinere si o doare spatele pentru ca sta intr-o pozitie ciudata in el.

  2. Si eu am facut o pasiune pentru piesele de mobilier albe. Mi se pare ca fac spatiul mai luminos, mai curat, mai fresh, mai… optimistic :D. Ca prea e totul in jurul nostru gri. Imi plac mult fotoliile si lampa pe care le-ai gasit si sa stii ca si eu visez sa am un loc pentru relaxare & lectura ♥.

    1. mi-as dori tare mult un spatiu al meu, dar deh… nu se prea pupa mereu cu alte planuri 🙁 totusi, lampa cred ca mi-as lua-o. e prea frumoasa!

  3. WOW! Ce interesante sunt fotoliile acelea! Si tare mult imi plac si culorile! Stiu ca ar arata super in salon! Am sa-mi cumpar 2 verzi! Multumesc de recomandare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *