Logodnica neagră a fost o frumoasă surpriză din comanda de la Libris de luna aceasta, nefiind pe lista mea. Publicată la editura Libris Editorial, apărută acum 5 ani, această carte este scrisă de Raymond Clarinard, redactor-sef adjunct al săptămânalului Courrier International. Îndrăgostit de România și Ucraina, el a publicat mai multe romane fantastice ce au acțiunea în aceste zone. Tocmai asta mi-a atras atenția, probabil, iar descrierea Ucrainei și a orașului Kiev pot spune că este cea care mă face să dau multe puncte în plus acestei cărți.

Din fericire, Logodnica neagră este un roman polițist cu elemente supranaturale, deci pot spune că m-a captivat într-o măsură destul de mare, deși la un moment dat m-am simțit un pic exasperată. Să vă explic – comisarul Danilo Calenco este însărcinat să ancheteze niște crime misterioase. Și extrem de sângeroase, aș putea adăuga. Nu există semne, amprente, niciun fel de indiciu asupra identității vinovatului. Tot ce găsesc polițiștii ucraineni este o tânără dezbrăcată, mută, care nu pare a avea habar ce caută acolo.

După câteva astfel de crime, agenții FBI ajung în Ucraina și preiau controlul asupra cazului. Mare greșeală, pentru că fata scapă de sub tutela lor. Și toți sunt convinși că ea e vinovata… Acum sunt presați de timp să o găsească, înainte de a se mai produce alt carnagiu.

Cum se împletește ancheta poliției cu elementele supranaturale?

Comisarul Calenco pătrunde într-un univers paralel și vede tot felul de creaturi misterioase. De asemenea, el e ferm convins că fata are o legătură cu crimele, doar că nu reușește să o deslușească.

Cartea e ușor greoaie din anumite puncte de vedere, cel puțin în prima parte, parcă acțiunea stagnează. Te dă un pic peste cap când începe să pătrundă în universurile paralele și nu mai înțelegi mare lucru. Multe din întrebări primesc răspuns la final. Dar mi se pare un final deschis, chiar aș fi curioasă să știu ce se mai întâmplă.

Logodnica neagră o găsiți disponibilă pe site-ul Libris și chiar este o alternativă minunată la romanele polițiste clasice. Și, să nu uit, descrierea Ucrainei post-sovietice este de-a dreptul fascinantă. Mi-a plăcut foarte tare și chiar am rămas plăcut surprinsă de acest lucru. Voi ați mai citit până acum romane fantastice?

4 Replies to “Logodnica neagră – recenzie

  1. cu paranormalul nu prea am cochetat pana acum, dar nu e timpul trecut. Totusi, la cata wishlist-ul de mare am eu pe Libris, greu de crezut ca voi ajunge vreodata sa mai citesc si Logodnica Neagra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *