E iarnă, afară e frig, dar nu poți știi niciodată ce idei de renovare îți vin. Și chiar dacă nu le poți pune în practică acum, nu strică să le notezi pentru la vară. Deși… știți cum e vorba aia cu iarna car și vara sanie… Sunt anumite lucruri de care poate uiți sau le omiți atunci când te apuci să renovezi. Lucruri minore, simple, dar pe care nu le luăm în seamă, deși contează atât de mult. Hai să vedem câteva din acestea!

1.Instalația electrică

Consider că este cel mai important element al casei, deși poate uneori o omitem. Zicem lasă că merge și ne trezim cu vreun scurt din cauză că panoul electric e de seamă cu blocul, deci mai facem și altele…Trebuie să ne orientăm spre o instalație electrică nouă, începând de la becuri, prize, întrerupătoare. Și să nu vă fie frică să investiți niște bănuți în prize modulare, pentru că sunt cele mai bune și cele mai inovative la ora actuală.

Acestea pot conține mai multe module, de la prize clasice la cele USB sau la cele speciale pentru telefoane. La fel e și cu întrerupătoarele, pot fi grupate cele pentru becuri, cu cele pentru rulouri sau tot așa. Caută prize de calitate, și-n general tot ce ține de electric, nu te zgârci pentru câțiva lei, pentru că viața ta poate depinde de asta!

2. Ventilator în baie

Dacă ai fereastră la baie, ești un fericit. Dar dacă nu, atunci ce te faci? Ia în serios montarea unui ventilator la gura de aerisire! Te va ajuta să usuci baia mai repede, să dai afară tot aburul după duș, să scapi de mirosurile neplăcute sau să reîmprospătezi aerul. Nu e o investiție mare, dar contează enorm!

3. Sistem inteligent pentru centrala termică sau/și aerul condiționat

Am văzut treaba asta pe un pliant la energia termică și chiar mi s-a părut ceva foarte mișto! E adevărat, nu implică dărâmarea vreunui perete sau alte chestii complicate, dar întâi zic să iei în considerare și schimbarea centralei dacă e una mai veche sau dă semne de oboseală. Dar echipamentul în sine e destul de simpluț, implică niște senzori și o aplicație pe telefon. Așa poți seta temperatura, dacă să pornească centrala sau să se oprească, și tot așa.

4. Sistemul sanitar

Poate e cazul să umbli și pe la ceva țevi, atât la baie, cât și la bucătărie. Noi când ne-am mutat au fost niște probleme cu scurgerea de la bucătărie și s-a înlocuit țeava complet, din subsol până la noi la 4. Mă întreb cum o fi când or fi probleme și la baie… sper să se întâmple până renovăm, sau avem noi grijă până atunci.

Poate sunt niște chestii elementare, dar am observat că multă lume se apucă de treabă fără să țină cont de ele. Așa că, atunci când renovezi, ia-le treptat și fă-le pe toate, ca să nu mai spargi după!

2 Replies to “4 lucruri de care să ții cont atunci când renovezi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *