Cam de când sunt adolescente, în zilele noastre chiar de la vârste fragede, fetele sunt atrase din ce în ce mai mult de ideea machiajului. Nu știu cât de bună este ideea de a te picta, copil fiind, dar pe măsură ce crești, cred că este important să știi să-ți pui în vedere frumusețea naturală cu ajutorul machiajului. Știați că sunt mai multe tipuri de machiaj? De la make-up-ul de beauty, de fashion, până la cel event sau fantasy, este important să te pui în valoare, nu să arăți ca o paiață.

Și în cazul în care vrei să lucrezi în acest domeniu, este important să ai un ansamblu al feței, să cunoști culorile, tipurile de ten, cam tot ce ține de combinarea corectă, nu doar să ”dea bine”. Fiecare se descurcă să facă un make-up de zi, simplu, un fard și o mascara sau un eyeliner, dar când vorbim despre un eveniment, nu este chiar atât de ușor. De aceea, cred că este destul de important să faci o școală de make-up, indiferent de caz. Înscrierea este simplă, se face direct pe net, iar trainerii sunt persoane cu experiență, care au ce să te învețe.

Mie, sincer, mi-ar face plăcere să învăț să machiez fantasy, pentru teatru, pentru diverse manifestări sau pentru petreceri tematice. Cred că un make-up artist trebuie să fie boem, ca orice artist, dar cu o imaginație ieșită din comun. Limitele trebuie mereu împinse la extrem, pentru a realiza ceva deosebit, nemaivăzut, mereu altfel. Culorile trebuie să fie variate, la fel și materialele cu care se lucrează.

UntitledMachiajul nu înseamnă un strat gros de fond de ten pentru a-ți acoperi imperfecțiunile, ci este o artă în sine. Machiajul trebuie folosit pentru evidențierea calităților, pentru sublinierea frumuseții, nu pentru a te transforma într-o paiață. Stratul de tencuială nu mai e la modă! Învățați să vă machiați natural și să vă puneți în valoare chipul.

2 Replies to “Machiajul profesional sau cum să arăți bine în orice situație

    1. eu cred ca o scoala de make-up te salveaza din mai multe situatii. vorba ta, daca participi la multe evenimente si nu vrei sa dai faliment pe la saloane, cursurile chiar te ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *