Ziua bună, oameni dragi! Cum ar fi ca viața să fie plină de clătite? Să ne trezim și să avem clătite perfecte, să mâncăm și la prânz, ba chiar și seara, dar mereu să fie pufoase și delicioase? Cam asta e povestea Lucas Bites în câteva cuvinte. Pentru că piticul casei, Luca, adora clătitele americane, au apărut celebrele (deja!) pankees de la Lucas Bites. Asta înseamnă mixuri cântărite atent, făcute din cele mai bune ingrediente, special pentru a nu mai pierde vremea în bucătărie. Adică magie fără să te chinui! Am primit de la ei două mixuri de pankees, dar și un mix de brioșe. Și pentru că le-am testat în ultimele săptămâni, pot să revin cu păreri despre ele!

Primul încercat a fost mixul pentru clătite cu buttermilk. Acest buttermilk sau zară dulce este în mod tradițional acel lichid care rămâne după ce se scoate untul din smântână. Este foarte apreciat în bucătărie, aducând savoare fiecărui preparat. Se poate folosi atât la produsele de patiserie, cât și în piureul de cartofi sau salata boeuf. Mixul e super simplu de utilizat, doar se umple sticla cu apă până la semn și se agită foarte bine. Amestecul rezultat se pune în tigaie și se lasă să se rumenească pe fiecare parte.

Recunosc, clătitele mele au ieșit un pic aiurea, și asta din vina mea. Le-am ținut cam mult pe foc (am problema asta de fiecare dată, nu estimez corect timpul) și le-am pus prea multă apă. De aceea și faptul că-s mai subțiri și un pic prea prăjite. Dar gustul…. jur, e yummy! Scuzați aspectul doar….

De la pankees la vafe

Ce mi-a plăcut și mai mult la acest mix e că îl poți folosi atât la pancakes, cât și la waffles. Și pentru că am și aparat de vafe, zic să încerc mixul cu afine la asa ceva. Constatând că formele de waffe cam trebuie aruncate, am rămas cu celelalte plăci, cele de gogoșele. Principiul de funcționare e același – se adaugă apă până la semn, doar că la acest mix nu mai avem făină albă, ci integrală.

Mici bucățele de afine se regăsesc în toată compoziția, nu sunt foarte dulci, ci exact atât cât trebuie, și sunt foarte pufoase. Mixul acesta mi-a plăcut tare mult!

Brioșe homemade cu caise aurii

Muffin Mix-ul l-am folosit chiar vineri, dat fiind faptul că am avut musafiri și am vrut să mai fie și altceva pe lângă tort. Se amestecă cu lapte, ouă și unt topit, iar compoziția se pune în forme de biroșe și se dă la cuptor. Doamne…. o bunătate! Puțin zis! Cele mai faine brioșe din toată viața mea, pufoase, aromate, cu bucățele de caise, îmi venea să mănânc toată tava!

Best of the best! Am citit pe site că merge și pentru blaturi de tort. Și chiar mă bate gândul să fac ceva, dar să mai iau alte mixuri. Am văzut variante de măr și scorțișoară, portocale și nuci… curcubeu pe cerul gurii! Abia aștept să le încerc pe toate! Dacă sunteți din Galați sau Brăila, să știți că produsele le găsiți la Gloria Market! Mai sunt prezenți în magazine fizice în București, Ilfov, Constanța și Tulcea. Dar rămâne mereu alternativa online, indiferent de unde le comandați!

Am rămas plăcut surprinsă. Nu mă așteptam să găsesc ajutoare de nădejde, care să îmi facă viața mai ușoară și totuși să păstreze acel gust ”de casă”. Plus că echipa de la Lucas Bites folosește doar ingrediente curate. Unele produse sunt vegane, ceea ce e specificat pe ambalaj. Deci vi le recomand cu mare, mare drag, sigur nu o să fiți dezamăgiți! Acum ține doar de imaginația voastră cum le folosiți! Să aveți spor la treabă și poftă la servit!

14 Replies to “Magie în bucătărie cu Lucas Bites

  1. te iertam pentru pancakez, ca tuturor ni se mai intampla. Singura conditie este sa mai faci niste briose din alea si sa ne dai si noua. Macar cate una!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *